PhDr. Jiří Jaroš Nickelli - Jak z profese hanobit Srby

Zpráva ČTK uráží i Nory, ale zejména Srby



Četl jsem zprávu České tiskové kanceláře v Metru 19.4.2012 str.05, "Breivik.Chce smrt nebo očištění", a nevěřil vlastním očím. Za první ČTK označuje Breivika za "norského atentátníka". Pokud jako historik znám poněkud dějiny, pojem "atentátník" se vždy užíval na osoby, které chtěly odstranit nějakého tyrana a tyranii. Pro vrahy slušných panovníků se obvykle užíval termín "královrah". Pro osoby, které chtěly odstranit představitele tyranie, otroctví, nevolnictví, politického násilí, vládce zabijáky a pojídače lidských orgánů ( Pavelič, Bocassa a jiní) - tam je termín "atentátník" na místě.


Termín atentátník byl na místě pro Gavrilo Principa, který nechtěl zabít vévodkyni z Hohenbergu,ale jejího manžela, zosobnění tyranie Slovanů ve shnilé monarchii, žaláři Slovanů a dalších porobených národů. Termín atentátník přísluší samozřejmě i našim parašutistům, kteří zabili hydru nacismu, katana Čechů, Židů a Romů Reinharda Tristana Heydricha, jehož synovi se dnes dostává jakési zvláštní nezasloužené pozornosti i u nás. A zatímco o Heydricha se zajímají jak autoři monografii a dnes v hojné míře masová média, Gravrilo Princip zůstává ve stínu dějin - a když se vynoří, tak jenom s nějakým víceméně pejorativním přívlastkem. Proč stát nechal zlikvidovat památník Gravrila Principa v Terezíně? Není pro to jediný racionální, natož morální důvod.

Ale zpět ke zprávě ČTK. Ta tvrdí,že "norský atentátník" u soudu tvrdil, že byl cvičen v Libérii roku 2002 pro výrobu výbušnin. Tam se údajně měl setkat s "několika sty evropských nacionalistů včetně SRBA HLEDANÉHO PRO VÁLEČNÉ ZLOČINY". Ano, četli jste správně !


Jak vnímat tento profesionální text? Tak za první, na ČTK by se měli urazit Norové. Breivik není norský atentátník. Je to obyčejný sprostý vrah civilních osob a mladistvých, původem Nor, což je v tomto směru zcela nepodstatné. Jeho etnický původ vzhledem k jeho činu nehraje žádnou roli a norský národ nijak nekvalifikuje. Toto vše vzniká profesní manipulací s textem. Norové, kteří jako jedni z prvních v Evropě kladli odpor nacistům a Velkoněmcům, nemohou být spojováni jakkoli s tímto deviantem. Norové, jejichž král Haakon hrdinně bránil svou vlast s početným odbojem, který přinesl nemalé oběti v boji proti nacistům a Velkoněmcům, nemohou být automaticky spojování s tímto civilním vrahem. Zkrátka spojení "norský atentátník" je nepatřičné. Co by na to řekla emeritní ústavní soudkyně, vážená paní JUDr. Eliška Wágnerová ? Jistě by to označila za "nepřípustné zjednodušování "! A na tomto místě by měla pravdu - jakože ji druhdy neměla (ona dobře ví, kdy to bylo).


Za druhé, zvláště by se měli urazit Srbové. Jak je možné, aby ČTK mohla vyplodit takový text, aniž by se nesledoval cíl poškodit promyšleným hanobením rasu, národ a přesvědčení ? Zde byla záměrně vytržena ze souvislosti jedna jediná národnost a prezentována osobou, mající se podílet nebo dokonce páchat válečné zločiny ! Zde z řady nejmenovaných národností Evropy, jež zpráva údajně cituje z výpovědi vraha civilních osob, byla označena jen jediná slovanská národnost, a to přímou v souvislosti s válečnými zločiny ! V současném kontextu, kdy za rozbití Jugoslávie nejsou označeni nikdy praví pachatelé, ale jen a jen Srbové - jakoby nebylo dost válečných zločinců z řad bosenských muslimů, z řad chorvatských, z řad albánských ???

Přitom nelze připisovat jejich válečné zločiny ani jedinému balkánskému národu jako původci - nikoli lze to připisovat jen a jen velmocenským zájmům, ideologiím včetně zneužívaných náboženství, a penězům, které tyto válečné zločiny vyrábějí !

Viníky válečných zločinů nejsou národy, nýbrž velmoci a jejich zájmy, zájmy zločineckých trustů gangů, paravojenských band jimi placených a chytře využívajících záměrně pěstované nesnášenlivosti, atd. Dnes je tato nesnášenlivost a hledání univerzálního viníka - dnes Srbů - průmyslově vyráběna profesními médii typu Public Relations, které bezostyšně přiznávají - my tu nejsme pro modlitby, my máme úkol, jak to jednou správně a přesně osvětlil profesor Dr.Rajko Doleček ve své knize "Necenzurované obrazy! a v dalších monografiích.


Co na závěr ? Breivik není norský atentátník. Podle mne nemá a neměl žádný abstraktní cíl ochraňovat svou zem. Podle mne je to obyčejný civilní masový vrah. Podle mne on s kvalitou norského národa, který oplakával s námi se všemi prostými občany své oběti, nemá nic společného. Podle mne se Breivik dodatečně vydává za stejného "mučedníka" své pavíry a papřesvědčení, jako se vydávali nacisté Pangermáni u Norimberského soudu. Ti také neměli nic společného s kvalitou německého národa, té jeho části národa, která byla ve spárech nacistů - ne té části národa, která se jim dobrovolně poddala. A jestliže si masový vrah může dopisovat se svými stoupenci v zahraničí, pak to jen pomáhá šířit zvrácenou pavíru a smrtelně nebezpečnou ideologii. Pavíru, která již měla na svědomí masovou vraždu.

A využívat zpráv to tomuto masovém vrahu k označovaní dalšího příslušníka jednoho národa, jako nositele válečných zločinů - tomu se říká hanobení z profese.

ČSOL Brno

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz