Otevřený dopis panu Pavlu Mörtlovi na jeho článek v Národním Osvobození č.21/2012



Vážený pane Mörtle,

nebudu rozebírat podrobně Vaše výtky o mém údajném plagiátorství - což je Vaše nepravda, ani o počtech ublížených Němců anobrž sudetů na Novohradsku, což je dle některých pamětníků převzatá nepravda.

Zaměřím se na Vaše postoje k takzvanému "národovectví", které ve Vašem podání vyznívá právě tak, jak to prezentují všichni současní "karatelé českého národa a republiky".

Víte, pane Mörtle, pro nás I. ČSR ani socialistická republika - jakkoli formovaná za Stalina nebo později - nebyla prázdným pojmem, ani "chybnou konstrukcí dějin" - Fehlkonstuktion der Geschichte", jak to označovali řvaví sudeti, jásající nad rozdělením republiky. My, co pocházíme ze sokolských, legionářských a odbojářských rodin jsme měli stát TGM, Beneše, a dalších významných presidentů, třeba Zápotockého, nebo Svobody, v srdci. On nebyl za socialismu jen dnes proklínaný Gottwald nebo Novotný. My jsme nikdy nehaněli republiku, my jsme se snažili pro republiku pracovat. Ne jako dnešní "přivandrovalci restituenti", pohrobci bývalých fašistů a nacistů, kteří chtějí tento stát rozebrat spolu s Vatikánem na atomy. Podle nás tu ti různí Buquoyové, Collloredové-Mansfeldové, Dietrichsteinové, Harrachové, Kinští z Argentiny (ne ti čestní Kinští ze Ždáru, ti jsou naši !), Thun-Hohensteinové, Walderodové, a další nemají co pohledávat, a je to podle našeho mínění trestuhodný lapsus soudobého režimu, že jim sem pootevřel dveře. A jako přejeme restituce rodinám Belcredi, Mensdorffům-Pouilly, Lobkovicům a jiným, kteří byli loajální k ČSR, tak je nepřejeme pohrobkům protektorátu, tyto restituce jim nepřejeme z dekretálního principu! A jestliže se ti prvně jmenovaní postavili na stranu barikády s III. reichem, zkrátka "jestliže oni měli společnou šatnu s Hitlerem", jako to říkal kapitán Pierce v seriálu MASH, tak tady končí všechna diskuse. A nám není jedno, když nám sudeti a jejich čeští poskokové stále haní naši ČSR a i tu ČSSR za lepších dějinných etap. A my si to nejen nepřejeme, my děláme vše proto, aby se to zarazilo! Protože toto je náš stát, naše republika a ne jejich republika, kterou oni by nejraději rozkotali a zničili.

Dnes se lidé jako páni a dámy Pithartové, Grušové a Sidonie Dědinové snažili a snaží přepisovat naši historii husitstvím počínaje a socialismem konče. A na všem nacházejí jen zmar a hnidy, zatímco vytahují barok a pobělohorskou katastrofu jako jakýsi rozkvět státu, což je všechno kardinální lež. A kardinální lež jsou také řeči - a tam se dostávám k Vám milý pane Mörtle - o jakémsi idylickém až harmonickém soužití Němců a Čechů za Habsburka i za I.ČSR. Přiznejte si, že pravdou byl téměř vždy opak. Musíte přiznat, že zejména 19. století, kdy se konečně začal znovu konstituovat český národ, bylo vyplněno tvrdým národnostním bojem s Němci i Rakušany o nejen rovnoprávnou, ale zejména o skutečnou státoprávní pozici Čechů, která začala uloupením státního právy Koruny České naprosto věrolomnými Habsburky, kteří popřeli státní právo českých zemí a zotročili je způsobem srovnatelným s koloniálními systémy v Asii a Africe. Rakušané a Němci se nad Čechy vyvyšovali stejně jako Maďary nad Slováky a Rusíny v Uhrách. Ten boj byl o všechno počínaje úřady a konče universitami a často končil i smrtí ne Němců, ale Čechů, jak to bylo v Brně při boji o universitu, kde pod rakouským bodákem zahynul Čech Pavlík a dodnes má sochu na Besedním domě. Dobře víte, jak to skončilo a kolik to stálo české krve, stejně jako víte, že pohraniční ani vnitrozemští čeští Němci s I. ČSR nikdy nesmířili a TGM nikdy nepřestal být jejich nepřítelem stejně jako potom daleko více dr.Beneš. A že ta iredenta nastala hned v roce 18 a to nejen na Kašperských Horách nebo v Liberci, nebo ve Znojmě, nebo v Krnově, ale i na Nových Hradech - a první u toho byl dnes opětovně neoprávněně vynášený K.J.Buquoy s Logdmannem von Auen a dalšími německými šovinisty. A pak to dopadlo tak, že ve 30. letech kráčel Buquoy v čele 6titisícového průvodu sudetů Novohradskem. A že vítal, financoval, a tiskl si ruku se zločincem Henleinem, který se v jedenačtyřicátem roce veřejně přiznal k záměrnému rozbití ČSR.

Ono zakrývat vinu Buquoye, jeho proříšské cítění, jeho nenávist k I. ČSR, nacismus jeho manželky, která přinutila podle pamětníků i syna k vojenské službě v reichu a špatně do dopadlo, a která byla podle těchže pamětníků fanatická nacistka ( my takové případy známe i odjinud, z Blanenska, Mikulovska a dalších regionů nelze do nekonečna vyjmenovávat.).

Jestliže těmto faktům dějin říkáte české národovectví (přeloženo "český šovinismus") pak jsme národovci, protože vše, co zde uvádíme je prostá pravda dějin. A žádná sudetská lež toto nevyvrátí. Nevyvrátí ty ordnery, ty vraždy českých četníků a pohraniční Stráže obrany státu, vraždy českých učitelů, terorizování Čechů ve většinových německých pohraničních obcích, záškodnické akce a vraždy freikorpsů, vyhánění Čechů z pohraničí bez majetku - viděl jste prosím ty fotografie? Můžete si je prohlédnou třeba v knize P. Finka Hnědá bestie z r.1945. Víte, že vyhnaných Čechů z pohraničí v letech 1938-39 bylo na 250 000 podle britských a jiných západních odhadů? Víte, že do Prahy přijel po Mnichovu sám starosta Londýna Twofold, aby jen trochu zmírnil utrpení českých vyhnanců finanční pomocí z Londýna? Tak se už tehdy Angličané začali stydět za svůj souhlas s lupičstvím Mnichova.

A víte, že následně v protektorátu bylo z českého vnitrozemí vyhnáno skoro 100 000 Čechů ?? ( Drahanská vysočina, Vyškovsko, Neveklovsko, Sedlčansko a další oblasti). O tom dnes zparchantělá média ani nepípnou. A víte vy vůbec, co mne přimělo napsat článek o J.K.Buqoyovi a fašismu (nacismu) na Novohradsku? Byl to především šok mé manželky a dcery z příšerné výstavy na Nových Hradech před nedávnem instalované ve městě na zámku. Z výstavy, která nehorázným způsobem překrucovala podle mé manželky, historičky, soužití Němců a Čechů na Hradech před válkou i za války. Přivezla i informační leták výstavy a vtíravou propagaci sudetské historie Novohradska. Takhle podsouvat občanům nově "stvořenou historii" podle ní byl silný šálek kávy, nestravitelný pro slušné Čechy. Ona, která měla problémy s Vámi odsuzovaným historikem dr. Kulířem za socialismu, jako s nadřízeným, jej nakonec musela hájit, a hájit i jeho knihu, protože on - ať měl postoje za komunismu jakékoli - podle ní psal pravdu o národnostních poměrech na Novohradsku, o fašismu Buquoye vzdor jeho některým laskavostem k některým zaměstnancům, a to potvrdila i celá její tehdy ještě žijící rodina. Když manželka přijela do Brna, její první slova byla :"Takové přepsání historie si Hrady nezaslouží. Všichni staří pamětníci,pokud nejsou sudeťáci nebo jejich pomocníci, to musí odsoudit." Jestliže existovali slušní Němci - a známe takové - byla jich bohužel malá menšina. Této menšiny my si vážíme, a o této menšině například byla v Brně výstava. Ale prezentovat pseudohistorické lži a nesmysly a vydávat je za dějinnou pravdu o sudetských Němcích jako celku - proti tomu se stavíme a budeme se stavět. Jako se stavíme proti lžím o Novém Boru, o Dobroníně, o Krnově o Postoloprtech, o Pohořelicích, o Vyškově a dalších kauzách vyvolaných z hrobu sudety z landsmannschaftů. My tento "posseltismus" nikdy neakceptujeme a budeme vždy proti němu - pokud budou žít naše rodiny a pokud nás noví fašisté( nacisté) zase nebudou ničit. Mějte se pěkně pane Mörtle, a uvažte vše, co jsem Vám v dobré víře napsal za odbojáře z Boskovic.

ČSBS Boskovice


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz