Odpověď Sokolu Brno k článku

o presidentu Zemanovi


Vážení členové Sokola,

jsem pozůstalý po členu Sokola Holíkovi, kterého zabilo gestapo. Jsem příbuzný dvou Sokolů odvlečených do Osvětimi. Mám tudíž nejen morální právo, ale i povinnost vyjadřovat své názory k útokům na presidenta Ing.Miloše Zemana.


Presidenta Zemana jsme my jeho voliči volili právě i proto,že pan president hájil vždy dekrety presidenta Budovatele dr.Beneše, který je od převratu 89 neustále napadán.

A první zpochybnění osobnosti presidenta Beneše a jeho spravedlivých dekretů provedl svou omluvou nepřátelům ČSR tzv. sudetským Němcům právě pan president Havel.


Pan president Havel je též autorem známého výroku o "humanitárním bombardování" Jugoslavie, kde pod bombami úpěli též mí srbští příbuzní. Z tohoto hlediska mám, moje rodina a mí příbuzní, i mnozí členové ČSBS Boskovice navždy výhrady k těmto postojům presidenta Havla,které se podle nás neslučovaly ani s demokracií,ani s historickými reáliemi nacismu a války NATO proti Jugoslavii. Tolik k panu presidentu Havlovi.


Po se týče útoků na pana presidenta Zemana, je známo,že tyto útoky iniciovaly a vedly kruhy oslavující pana presidenta Havla v drtivé míře a není to snad třeba dokumentovat,když je toho plný internet i oficiální tisk. Je mi líto, že právě tyto síly, které se zaštiťují panem presidentem Havlem a jeho vizí pravdy a lásky k jedněm ( a neláskou k vybraným národům,jako byli Srbové, kteří toto těžce nesou dodnes). Ti, kdož tzv."protestovali" proti pravdivým a přesným konstatováním pana presidenta Zemana o naší společnosti, o Rusku, o Ukrajině atd. červenými kartami a zneužívali dokonce děti k nošení transparentů "Zemanovi kamáradi přátelé Kremlu" a "přátelé Putina zrádci národa a pod.


Takže milí Sokolové Brna I,

já a mnoho našich odbojářů z Boskovic jsme přátelé pana presidenta Zemana, jsme přátelé zlopověstného Ruska,jsme přátelé zlořečeného Kremlu - a jsme nepřátelé sudetů, pana pokračovatele presidenta Havla pana knížete, a jsme nepřátelé politiky která se nazývá "pravda a láska" a přitom tu čtvrtstoletí podle nás seje lež a nenávist. My považujeme za nedůstojné tajit své názory a svá stanoviska, když nás za to mnozí odsuzují a plivou po nás.


Jestliže oni mají svaté právo vystupovat na demonstracích a hanobit pana president Zemana, házet po něm potraviny, svatý dar Boží, a tupit jej každý den v tisku, my máme totéž svaté právo vyjadřovat své názory a stanoviska k panu expresidentu Havlovi, k jeho postojům, k postojům jeho emeritního kancléře a ostudného ministra zahraničí,který neváhala legitimizoval lžistát Kosovo,jak praví bratři Srbové a pan profesor Doleček - ministra,který navždy historicky znemožnil nejen sebe,ale i naši republiku ve vztahu k Srbům. Jestliže oni mají právo křičet své pravdy na demonstracích a v tisku, my to právo máme též. A mezi námi je propast hlubší Macochy.


Jsme rozdělený stát i rozdělený národ. A nezavinil to pan president Zeman, nýbrž ti, kdož neustále štvou a tupí Slovany, Rusko, Srbsko, naši republiku, starou I. ČSR i její zakladatele.

Pro nás zůstanou TGM, dr.Beneš, gen. Svoboda budovateli a obránci státu. Pan president Havel zase stál u rozdělení státu bez souhlasu lidu. (Neuznáváme pouhé svalování té věci na pana presidenta Klause a pana Mečiara.) My, kdož se dodnes cítíme Čechoslováky, toto neseme velmi těžce. To jsou naše názory a naše stanoviska odbojářů z Boskovic a rodin vychovaných v čechoslovakismu a ve slovanské vzájemnosti.

I my snad máme právo na svá stanoviska a na své postoje,jakkoli se nelíbí jiným.


V dokonalé úctě Jiří Jaroš Nickelli, předseda ČSBS Boskovice, člen ČSOL Brno I


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz