Odmítáme tažení na Východ!


Sen o maršálské holi, probudil pana knížete k činnosti. Jeho neúspěšné tažení na Pražský hrad, má vystřídat válečné tažení na Východ. Praporečník pravice Karel Schwarzenberg, svolává dnes české šiky k tažení na Východ. Místo očekávaných protiruských davů, přicházejí jen drobky těch nejvěrnějších. Tedy ti Štětinové, Bursíkové, Kocábové, Fitštejnové…. Protiruská rétorika je stále stejná. Základem je nenávist ke všemu ruskému. Kdo má jiný názor, je skandalizován, umlčován. Schytali to od nich, jak bývalý prezident ČR, tak i dnešní prezident. Měli jiný názor na vývoj na Ukrajině…… Strašení ruským bubákem nepomáhá.

My Češi máme dobrou paměť. Nezapomínáme na Kosovo, které bylo státy NATO vyrváno Srbsku. Nezapomínáme na vojenské tažení NATO proti Libyi, Sýrii, Iráku…. To vše, velice často bez mandátu RB OSN. Tam stále umírají tisíce nevinných. Bomby, ani tanky nic nevyřešily. Strach přichází nyní i do Evropy.


Probíhá nové tažení proti Rusku, přesněji za jeho surovinami, za lidskými zdroji. To vždy agresory lákalo, jsou to stejné tužby, jako v minulosti. První světová válka, druhá světová válka, místo slibovaného vítězství, se naopak rozpadaly velmocenské říše. Za válečným běsněním zůstaly desítky milionů mrtvých. Zůstala zničená ekonomika, zejména té východní Evropy.


Slovanské národy nesly největší tíhu těchto válek. Dnes na východní Ukrajině opět hoří města. Školy, nemocnice, teplárny jsou záměrně ničeny. Lidé živoří ve sklepeních bez energií, potravin, bez zdravotnického zázemí. Ti co mohou, prchají do bezpečí. Tedy za hranice Ukrajiny, do Ruska. Ruská federace výrazně pomáhá s humanitární krizí v Donbasu. Naopak česká vláda s pomocí tápe. Strádající lidé z Doněcka, Luhansku, jsou mimo zájem vlády ČR.


Ze snu probuzený pan kníže konstatuje, že na ty husitské Čechy, není žádné spolehnutí. Odmítáme východní tažení. Bylo to v minulosti, je to i dnes. S Čechy měl své zkušenosti i německý vůdce před 75lety. Jeho Velkého tažení na Východ se Češi nezúčastnili, na rozdíl od mnoha evropských dobrovolníků, kteří sloužili v jednotkách SS. Naopak ti „nespolehliví“ Češi, se vydali společně s Rudou armádou k osvobození své vlasti. Bojovali proti Velkoněmecké říši. Tisíce je jich pochováno na východních bojištích. Leží i na Ukrajině u Charkova, Sokolova, Kyjeva, …. I přes záměrné odstraňování válečných památníků, přemalovávání dějin, na tuto skutečnost nezapomínáme. Proto odmítáme nové křížové tažení na Východ !!

Přemysl Votava, České národní sdružení


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz