Oběti v Paříži i v Oděse. Proč svět

reaguje různě?

Autor: redakce

Třetí den po celém světě nezeslabují akce solidarity s francouzským lidem. Prezident Barack Obama osobně napsal zápis soustrasti v knize na francouzském velvyslanectví ve Washingtonu. V Moskvě Rosmoloďož podněcuje mladé lidi, aby dohromady vyjádřili solidaritu s obyvateli Francie. Novinářské skupiny si oblékají trička "Mé jméno je Charly" „vyvěšují“ selfie a dostávají tisíce odpovědí. Stručně řečeno „globální boj proti terorismu“ jede naplno.


Zároveň francouzská policie na nohách v plné síle a další zpravodajské služby, prostě nemohou chytit dva podezřelé, a to navzdory skutečnosti, že o nich víme všechno, včetně velikosti nohy a kulinářských preferencí.


Tragédie v Paříži znovu potvrdila smutnou tezi, že svět má dva druhy lidí. Lidí druhé třídy mohou být zabity desítky tisíc a světové společenství v nejlepším případě vyjádří "obavy". A smrt člověka první třídy je důvodem pro celosvětové vyjádření zájmu a soucitu.


Přinesl někdo ve světě květiny na velvyslanectví Pákistánu, když došlo k útoku, který zabil 140 dětí? Vyjádřil někdo solidaritu s obyvateli Jemenu, kde bomba zabila 30 lidí? Přinesl někdo květiny na ruské velvyslanectví po útoku na tiskový dům v Grozném, kde bylo zabito 15 lidí?


Ukrajina byla v loňském roce nejvýraznějším příkladem země, obývané druhořadými lidmi. Když na Majdanu již začali umírat lidé na obou stranách barikády, západní média setrvačností pokračovala v psaní o "pokojných protestech". Nebyly připomínány ani desítky obětí v Oděse, ani mrtví v Mariupolu. Válka v Donbasu také míjela světové úvodníky tak dlouho, než ukrajinské hordy bojovníků nezničily malajský "Boeing". Vzhledem k tomu, že na rozdíl od minulého případu, kdy bylo letadlo z Izraele sestřeleno nad Černým mořem, „situace umožňuje dvojí výklad“, bylo to okamžitě využito evropskými médii k obviněn z vraždění téměř osobně Vladimira Putina. Brzy se ukázalo, že neexistuje žádný důkaz o ruské účasti na zničení letadla, ale důkazů o tom, že to dělala Ukrajina je hodně. Pak se na "Boeing" prostě zapomnělo. Nizozemský spisovatel, který vydal knihu o tragédii, nebyl schopen proniknout do evropských médiích, protože se přiklonil k verzi o očividné vině Ukrajiny.


Nyní v Kyjevě přinášejí květiny k francouzskému velvyslanectví, a jsou to přesně ti samí lidé, kteří před týdnem schválili útok na ruské novinářky při banderovském pochodňovém průvodu a požadovali zákaz televizního kanálu "Inter". A ti samí lidé nazývají "komplici teroristů" ruské novináře, zabité Ukrajinskou armádou při plnění jejich pracovních povinností. Poté, mimochodem, také nikdo na sobě nenosil tričko "Mé jméno je Andrej Stěnin".


Ukrajinci a Rusové si stále ještě neuvědomili, že jen deklarují solidaritu s Francouzi, jen Francouzi se nikdy nestarají o Ukrajinci, stejně jako se nestarají o Syřany .

Francie, spolu se Spojenými státy, byla jedním z hlavních sponzorů militantů vystupujících proti syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi. Nyní mnoho Syřanů zveřejňuje na svých blozích výzvy k Francouzům, aby přestali podporovat teroristy, poté co vykrmeni francouzskými penězi ozbrojenci ISIS udeřili v Paříži. Ale zatím není žádný důkaz o tom, že by si prezident Francois Hollande, nebo někdo z nižších úředníků, mysleli, že s jejich politikou vůči teroristům není něco v pořádku.

Nyní Evropa ze všech sil podporuje ukrajinský režim, který by se bez západních peněz a vojenské podpory už dávno zhroutil, smeten vlnou národní nespokojenosti. Evropané se snažil přehlížet nacistické pochody, střílení civilistů, pronásledování novinářů, lži premiéra Jaceňjuka o nacistickém Německu - oběti ruské agrese. Stejně jako zavírali oči před teroristy z ISIS, dokud nezačali zabíjet občany první třídy.

Kyjevské trestní prapory také dříve, nebo později, obrátí zbraně proti Evropanům, nebo zaútočí na Francouzské velvyslanectví po převodu "Mistralů" Rusku, nebo zajmou jako rukojmí důležitého úředníka z Bruselu, s požadavkem zvýšení finančních prostředků pro Ukrajinu.

A pak to najednou bude velké překvapení.


Podrobně: http://antifashist.com/item/zhertvy-v-parizhe-i-v-odesse-pochemu-mir-reagiruet-po-raznomu.html#ixzz3OJp2nxG1


Překlad P. Rejf, Nezávislá skupina Věrni zůstaneme

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz