Nový výchozí bod

(dovětek k prezidentským volbám ČR 2013)

Eur Ing Dr Bohumil Kobliha


Před volbami jsme konstatovali: Bismarck, nejsilnější z militaristické aristokracie pruských Junkerů a vedoucí ministr (1882) řekl, že kdo ovládá Čechy, ten vládne Evropě. Německo spojené pod vlivem autokratického Pruska nezapomnělo nikdy ve svých plánech na zábor Čechů. Prostřednictvím pátých kolon i přímo, přes Třetí velkoněmeckou říši až do dnešního EU paní Merkelové. S tím se setkáváme v naší zemi denně. Německo, jako moderní zájmová sféra USA, nehraje nějakou partnerskou roli, jak jsme si politicky naivně po „osvobození“ z komunistického jařma a vstupu do EU představovali. Naopak. Pokračuje autokraticky v dráze nastíněné sjednotitelem Německa Bismarckem.


Nejsme sami, komu se stále více komplikující situace, centralizace řízení a diktát eurem (€) nezamlouvá a prokazatelně neprospívá.

Dříve skutečně velmocenská a koloniální Francie je dnes v hospodářské krizi a je před finančním zhroucením. Její dluhy jsou prakticky rovny jejich ročnímu hrubému domácímu důchodu. Tam nepomůže „vykoupení“ jako u Řecka!

Angličtí občané žádají referendům o další participaci v EU či o výstupu z ní. Pochopitelně, že si nechtějí ve své svobodomyslnosti a z pozice světového bankovního centra nechat dále diktovat autokratickou paní Merkelovou.

EU se totiž stává BU, Bismarckovou Unií.

Pruský model sjednocování se pro neněmecký zbytek Evropy nehodí a je pro demokracii neúnosný. Konečně i pro samo Německo pruský politický marš nevynesl nic dobrého. To naprosto průkazně potvrdily dvě jejich prohrané světové války.


Poznání, kam by asi směřovala autokratická politika prezidentského kandidáta, Karla Schwarzenberga, patrně vedlo ruce voličů jiným směrem. Přece i člověk, který není v police příliš doma, viděl, že ministr, který sám (a o své vlastní vůli!) podepisuje negativní rozhodnutí o jiných, dokonce o spřátelených bratrských státech (Jugoslávie a Kosovo), v zájmu třetí moci, nemůže být užitečným pro naši státnost. Politik či dokonce ministr, který se svévolně (bez pověření vládnou!) účastní seancí problematických spolků jako jsou Bilderbergové se službou nadnárodnímu velkokapitálu a Bankéřům světa, nemůže být státu prospěšný.

Proto musel zvítězit pročesky orientovaný Ing.Zeman. Jeho plány jsou ovšem odvážné. Prosadit nejnárodnější myšlenky jako je „na svém a po svém“, vzkřísit náš průmysl pro nás v úpadkovém autoritativním EU bude fuška.

Budeme-li ale chtít jít tímto směrem, musíme k tomu mít volné ruce. K tomu nám může pomoci neutralismu! Tedy brzké referendum o požadavku neutralismu/neutrality, a její projednání s EU. Následující referendum by mělo nabídnout nové spojení partnerů bývalého Československa, s výzvou pro znovu připojení Podkarpatské Rusi. Ta byla až příliš blahovolně postoupena naší poválečnou politickou garniturou generalissimu Stalinovi.

Před prezidentem Milošem Zemanem je náročné dílo rektifikace všeho minulého, co nám neprospívalo a nastolit novou epochu dobrého.

Londýn, 1.2.2013.



Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz