Nepotřebujeme Vás, ani Vaši vládu

(Otevřený dopis občana ČR předsedovi vlády)


Vážený pane předsedo vlády,

jsem občanem této republiky a je mi 49 let. Jsem člověkem, který se vždy zajímal o dění kolem sebe. Těžce jsem nesl absurdity komunistické doby. V roce 1989 jsem neváhal ani na okamžik a od prvních listopadových dní se aktivně zapojil do komunistické opozice. Tehdejší štěstí z nabyté svobody dodnes neumím slovy popsat.


Život mě od doby revoluce odměnil tím, že mám dobrou práci a zodpovědnou a dobrou pracovní pozici. Nepřestal jsem se však nikdy zajímat o společenské dění a proto jsem v minulých volbách kandidoval do poslanecké sněmovny. Tato zkušenost mi však odhalila, v jakém státě to vlastně žijeme. Musel jsem si položit otázku „Toto jsme chtěli?“. Odpověď v plné nahotě přichází nyní.


Prožíváme nyní tzv. alkoholovou krizi. Policisté honí distributory, pátrají po výrobnách pančovaného alkoholu, spolupracují se zahraničními kolegy. Jenže bohužel nepátrají tam, kde by měli především. To je u Vás, pane předsedo, na úřadě vlády, mezi vládními úředníky a stranickými exponenty. K čemu je vláda, která dopustí takovou katastrofu. Ke dni, kdy píšu tento dopis je 19 mrtvých a desítky zmrzačených lidí. V loňském roce proběhly v médiích diskuse o množství nelegálního alkoholu v distribuci. Oficiální výzkum hovořil o cca 30% a odhady předních výrobců lihovin hovořily o až 50% nelegálního alkoholu v distribuci v naší zemi. Co jste jako vláda s tímto stavem dělali, vždyť to bylo alarmující číslo hovořící o doslova alkoholové mafii. To muselo stát a ještě bude stát život nejdříve tolika lidí, aby Vaše „akční“ vláda sáhla k nejstupidnějšímu kroku, který se historicky nikdy a nikde neosvědčil, tedy k prohibici? Znamená to tedy, že chcete ještě více podpořit např. Těšínskou mafii k ještě větší distribuci nelegálního alkoholu a z lumpů udělat megalumpy? Každá vláda, která v historii sáhla k prohibici, jen přiznala svoji neschopnost, protože si neuměla pohlídat černé toky peněz. A jsme u širších souvislostí.


Žehráte, pane předsedo, nad neutěšeným stavem veřejných financí a necháváte občany platit účet za neschopnost Vaší vlády ale i těch předešlých pro neschopnost vybrat daně. Chybí Vám peníze z alkoholu, z hazardu, z daňových rájů, které generují miliardy daňových úniků, z falšovaných dotací (prověřuje je celá Evropská komise a německé bezpečnostní složky), a také z obrovských úniků státních zakázek. Už se mi to nechce ani vypočítávat.


Jsem člověk, který má dost kontaktů, hodně cestuje a má možnost srovnání. Zcela odmítám myšlenku, že tato země produkuje slabý HDP, že je zde menší efektivita práce, že nejsme dostatečně technologicky vyspělí. Všude, kde jsme působili, naše lidi oceňovali jako vysoce vyspělé a velmi pracovité. Znám mnoho firem, kde vidím vysokou pracovitost a nasazení a umím srovnat se zahraničím. Myslím, že kdybychom pracovali tak jako v mnoha zemích západní Evropy, při současném systematickém rozkrádání naší země bychom museli platit i za vzduch.


Vážený pane předsedo, člověku, který otevřel hazardu v této zemi bránu, jako nikde v celé Evropě, dáváte do ruky čím dál větší moc k utahování opasků občanů a k decimování podnikatelského prostředí. Ano, je to pan Kalousek. Oháníte se nutným dodržením rozpočtové disciplíny a nutnosti šetření, kde se dá. Kde je Vaše disciplína a zodpovědnost. Dopravu v zemi budete také řešit tehdy, až se naráz zabije 500 lidí? Lumpárny v armádě budete řešit, až spadnou všechny letadla CASA naráz?

Mám tedy poslední otázku. Potřebujeme Vás a Vaši vládu? Já, občan systematicky decimované země říkám, že ne. Stát má plnit pouze funkci servisu občanům a zajistit vnitřní a vnější bezpečnost. Ani jedno nejste schopni zajistit, neboť jste zcela propadli do mocenských půtek a s sebou jste stáhli zdravotnictví, policii i armádu a rezignovali jste na kontrolní mechanismy země. Žádám Vás tedy a s Vámi celou vládu o okamžitou demisi.


Ing. Jan Soustružník, Ostrava

Přišlo e-mailem


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz