Nečasová osvobozena - za co byl odsouzen Jaroš?


Podle mluvčího vrchního soudu v Olomouci JUDr. P. Angyelossyho, byla celá žaloba dcer Huga Salma proti ředitelce blanenského muzea Mgr.Evě Nečasové za knihu CUI BONO RESTITUCE zamítnuta. Cituji server České noviny z 8.11.2012:

"Celá žaloba byla zamítnuta. Z historických materiálů i jiných okolností vyplývá, že úvahy Nečasové byly správné, nebyly nepřiměřené a nic nezkreslovaly a nemohly zasáhnout do osobnosti Huga Salma". Dále soud naznal toto,cituji:

"Bylo prokázáno,že byl členem fašistických spolků. I tyto úvahy Nečasové měly podklad v historických materiálech. Vyplývá to i z prováděcích předpisů". Punktum.


A nyní by se všichni publicisté měli zamyslet nad tím, co to vlastně bylo souzeno v případu Jaroš versus dcery Salmovy o pamětní desku v Doubravici. Jak to, že tam soudy postupovaly jinak a přisoudily desce nejdříve "vyvolávání dojmů členství v nacistické organizaci a spolupráce s nacistou" a služebníkem Salma Tugemannem, když oboje bylo prokázáno jako pravda ?


Nejen Nečasová - i Jaroš dokázal členství Salma ve fašistických spolcích. Dokázal i nezločinnou spolupráci Salma s Tugemannem, vrchním účetním Salma a ultranacistou, který navíc udělil nacistický kříž německé matky kněžně Salmové a seděl se Salmem, na svatbě jeho dcery s jiným fašistou, v zámku spolu s jinými nacisty, neboť měl pozvánku na tuto svatbu. Toto vše zejména Nejvyšší soud a Ústavní soud nezohlednily.Přisoudily Jarošovi omluvu nejdřív za "vyvolávání dojmu" odvlečení jeho strýce do Osvětimi Tugemannem spolu se Salmem - což autor nikdy nikde - nejen na desce - netvrdil ! a dokázal to i jazykovědný rozbor - a když toto fakticky padlo, vymyslel Ústavní soud tezi o "nepřípustném zjednodušování" pravdivého faktu vytržením z dobových souvislostí, což je nepravda. Dobové souvislosti potvrdily vše o panu Salmovi, co hlásala nejen Nečasová,ale i Jaroš. Neměl by celý soud o pamětní desku v Doubravici revidován? To ať uváží odbornici i publicisté. Mám za to, že byla jednoznačně porušena má lidská i občanská práva na zápis pravdy na pamětní desce. Ale tato pravda byla soudem umlčena - tak, jako byla médii umlčena Osvětim, kde zahynul můj strýc. Jako bylo médii umlčeno zabití mého dědečka gestapem po nelidských výsleších, následkem odvlečení strýce. Jako bylo médii umlčeno mé potomství po tomto dědečkovi atd.


Nežijeme ve státě spravedlnosti. I v mém případě lež a nenávist zvítězila nad pravdou a láskou. Jsem rád, že "zlo prohrává a dobro žije", jak říká pan Svěrák, alespoň v kauze magistry Evy Nečasové.


Na rozdíl od Evy Nečasové jsem v kauze nebyl za historika, jak neustále omílají média. Byl jsem tam jako potomek dědečka zabitého gestapem.

Jiří Jaroš Nickelli


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz