Náznaky, že USA plánují jaderný útok proti Rusku

Eric Zuesse

Ve středu, 11. června, přišla CNN s titulkem „USA posílají neviditelné bombardéry B-2 do Evropy“ a uvedla, že „dorazily do Evropy tento týden na výcvik“. Wikipedie poznamenává, že B-2 byly „původně navrženy primárně jako jaderné bombardéry“ a že „B-2 je jediným letounem, který může nést velké strategické zbraně vzduch-země v neviditelné konfiguraci“.


Jinými slovy, primární výhodou novější „neviditelné“ verze B-2 je její schopnost prvního jaderného útoku (či překvapivého útoku). To představuje modernizaci: schopnost této zbraně proplížit se nad cílovou zemi a zničit ji dříve, než ta bude mít příležitost odpálit vlastní jaderné zbraně v reakci na „první úder“. Výhodou neviditelných systémů je, že vytváří a umísťují jaderný arzenál pro účely vítězství v jaderné válce, místo pro cíl udržet pokračování míru prostřednictvím „vzájemně zaručeného zničení“, či MAD.


Zde je třeba určité historické rekapitulace, aby čtenář pochopil, proč se to děje – změna cíle na vítězství v jaderné válce (oproti jejímu zabránění pomocí zastrašení). Člověk nemůže pochopit co se děje nyní na Ukrajině bez toho, aby znal tento větší obrázek.


(Toto vysvětlení je psáno za předpokladu, že čtenář již zná některá v něm obsažená tvrzení, ale ne všechna, a že čtenář si klikne na odkaz níže, kdykoliv si dané tvrzení bude vyžadovat dokumentaci a doložení).


Dříve jsem informoval o tom, „Jak a proč USA obnovily studenou válku (podkladový příběh, který přivodil ukrajinskou občanskou válku)“ a „Opravdu potřebujeme obnovení studené války?“. Poukázal jsem na to, že obnovení studené války opravdu nepotřebujeme, vůbec, protože komunismus (proti kterému studená válka byla, aspoň údajně, vedena) jasně s kapitalismem prohrál (zvítězili jsme ve studené válce, a mírovou cestou), ale že americká aristokracie obnovení války s Ruskem potřebuje převelice – a proč. (Má to co dělat s udržením dolaru coby světové rezervní měny, něčeho, z čeho mají američtí aristokraté enormní prospěch).


Následně například nedávný průzkum CNN zjistil, že strach Američanů z Ruska jen během posledních dvou let vzrostl. Naše média přichází s takovým typem „sdělování“ zpráv, které vykreslují ruského vůdce, Vladimira Putina, ve velmi špatném světle, dokonce i když je to vyvraceno fakty.


Situace je nyní tudíž dosti podobná situaci těsně před první světovou válkou, kdy aristokracie v Americe rozhodla, že musí být vytvořena záminka pro náš vstup do války proti Německu. Tato válka v Evropě začala již 28. července 1914 a prezident Wilson chtěl udržet USA mimo ni, ale nakonec jsme se přidali na stranu J. P. Morgan a spol. To bylo podrobně zdokumentováno v důležité knize z r. 1985 Británie, Amerika a svaly války, 1914-1918, která byla velmi dobře shrnuta v Business History Review, kde se poznamenává: „J. P. Morgan a spol. působil jako finanční a nákupní agent Británie, a autor obzvláště dobře využívá dokumenty Morgan Grenfell a spol. v Londýně, aby tento vztah prozkoumal. Rostoucí britská poptávka po amerických dolarech na zaplacení dovozů z Ameriky učinila politiku směnných kurzů pro anglo-americké vztahy naprosto ústřední věcí. Jak tuto politiku řídit se stalo hlavní činností zástupců jejího Veličenstva ve Spojených státech“ – a obzvláště a především finančního a nákupního agenta v USA.


V r. 1917, po téměř dvou letech tvrdé protiněmecké propagandy v americkém tisku, který vytvořil rozsáhlou veřejnou podporu pro náš vstup do války proti Německu, Kongres zjistil, že v březnu 1915 „nakoupily zájmy J. P. Morgan 25 předních amerických novin a dosadily tam vlastní šéfredaktory, aby tato média ovládly“, abychom se připojili k válce na straně Anglie. Zatímco tehdy to byl německý vůdce, kdo byl podněcován k tomu, aby nám poskytl záminku pro vyhlášení války jeho zemi, dnes je to ruský vůdce Putin, kdo je démonizován a podněcován k tomu, aby nám takovou záminku poskytl, ačkoliv Putin (na rozdíl od německého císaře) se doposud poskytnutí záminky, před kterou nás Obama neustále varuje (ruskou invazí na Ukrajinu), zdržel. Proto Obamovi lidé stupňují tlak na Putina tím, že bombardují oblasti sousední Ukrajiny, kde žije rusky mluvící populace, která má rodiny za hranicemi v samotném Rusku. Ještě pár dalších takových týdnů a Putinova veřejná podpora v Rusku by mohla zřetelně klesnout, pokud Putin prostě nechá masakr probíhat, aniž by vyslal jednotky na obranu tamního obyvatelstva a odražení bombardovací kampaně Kyjeva (loutky Washingtonu). To by poskytlo záminku, před kterou Obama varoval.


Také jsem zmínil, „Proč má ukrajinská občanská válka globální historický význam“. V článku se tvrdilo, že „tato občanská válka má obrovský historický význam, protože obnovuje globální studenou válku, tentokrát již ne pod zástěrkovým zdůvodněním v duchu ideologické bitvy mezi „kapitalismem“ a „komunismem“, ale místo toho jako surový boj mezi americkou a západoevropskou aristokracií na jedné straně, a nově se vynořujícími aristokraciemi Ruska a Číny na druhé straně“. Původ tohoto konfliktu, jak bylo popsáno zde, je nanejvýš podrobně popsán v článku v odborném časopisu Diplomatická historie o tom, jak americký prezident George H. W. Bush v r. 1990 oblbnul vůdce Sovětského svazu Michaila Gorbačova, a ten souhlasil s ukončením studené války bez záruky poskytnuté jeho zemi, že NATO a jeho rakety a bombardéry nebudou rozšířeny na ruské hranice a že Rusko nebude obklíčeno systémy prvního úderu, aby bylo možné Rusko zničit dříve, než bude mít příležitost dostat vlastní jaderné zbraně do vzduchu a zničit v odplatě USA.


Tento starý systém – „vzájemně zajištěné zničení“ či MAD, avšak z pohledu veřejnosti na obou stranách velmi racionální – je pryč. USA stále více získávají jadernou převahu. Rusko, obklíčené zeměmi NATO a americkými jadernými zbraněmi, by bylo možné vymazat dříve, než by jeho zrezivělé a v porovnání malé ozbrojené síly mohly být seskupeny k protiakci. Kdežto my nejsme obklíčeni jejich zbraněmi, oni jsou obklíčeni našimi. Zatímco oni nemají schopnost vymazat nás dříve, než dokážeme zareagovat, my schopnost vymazat je dříve, než dokážou reagovat, máme. To je důvod, proč americká aristokracie tvrdí, že MAD je mrtev. V prosinci 2008 byl ve Fyzika dnes zveřejněn článek „Následky jaderné války pro životní prostředí“ a ten došel k závěru, že „nepřímé důsledky („jaderná zima“) by pravděpodobně zlikvidovaly většinu lidské populace“. (Byly by dokonce ještě horší, a mnohem rychlejší, než očekávané údajné škody způsobené globálním oteplováním). Nicméně aristokraté se od veřejnosti oddělují a tak jejich pohled není nezbytně stejný, jako pohled veřejnosti. Perspektiva J. P. Morgan a spol. v r. 1915 nebyla tatáž, jako byl tehdejší pohled americké veřejnosti, a rovněž nebyla perspektivou našeho tehdejšího prezidenta Woodrow Wilsona, když jsme byli demokracií. Ale dnes je dokonce ještě méně zřetelné, že jsme demokracií, než tomu bylo v r. 1915. V tomto ohledu se věci v Americe jen zhoršily.


Takže prezident Obama se nyní pokouší přesvědčit vůdce EU, aby se připojili a dokončili tento plán nahradit MAD prvním jaderným úderem, aby se vymazalo ze světové scény Rusko zcela.


Jak jsem rovněž zdokumentoval, MMF tento plán na odstranění Ruska důsledně podporuje a 1. května, pouhý den před masakrem stoupenců nezávislosti v jihoukrajinské Oděse 2. května, oznámil, že dokud nebudou stoupenci nezávislosti na jihu a východě Ukrajiny poraženi nebo zabiti, Ukrajině nic nepošle a donutí ji do nucené správy.


Obama to zde evidentně myslí vážně, a stejně tak vláda, kterou jsme dosadili v Kyjevě, která bombarduje celou jihovýchodní Ukrajinu, aby přesvědčila obyvatele, že odpor bude marný. Součástí krátkodobého cíle je přimět Rusko absorbovat ztráty ze všech nezaplacených ukrajinských dluhů vůči Rusku, aby zůstalo nezaplaceno méně dluhů Ukrajiny vůči MMF, USA a EU. Jde prakticky o proces mezinárodního bankrotu, ale bez mezinárodního konkurzního soudu, kdy se místo něj používají vojenské prostředky. Je to jako by šli věřitelé za bankrotářem pro splátky dluhů, a zaplaceno dostane ten s nejvíce střelci, zatímco ostatní ne. To je důvod, proč MMF nařídil vůdcům v Kyjevě potlačit vzpouru na jihovýchodě Ukrajiny. Pro MMF není důležitou půda, ale pokračující kontrola Kyjeva nad aktivy ve vzbouřené části Ukrajiny – aktivy, která budou mít nějakou hodnotu v privatizaci nebo při rozprodeji, na umoření dluhů. Nicméně pro Obamu je než splacené dluhy mnohem důležitější pokračující nadvláda amerického dolaru, kterou Wall Street potřebuje.


K dalším známkám toho, že USA nyní připravují jaderný útok proti Rusku, patří článek z 23. května „USA testují vylepšené rakety pro protiraketový deštník NATO“ a také zpráva z 10. června na internetové stránce s dobrými zdroji z ruské rozvědky, která tvrdí, že ukrajinský prezident Petro "Porošenko se tajně sešel s … americkou delegací vedenou ředitelem … Národní tajné služby CIA Frankem Archibaldem, jejíž součástí byl i bývalý šéf CIA na Ukrajině Jeffrey Egan, současný ředitel Raymond Mark Davidson, Mark Buggy (CIA Istanbul), Andrzej Derlatka, agent CIA v polské tajné službě, a člen CIA Kevin Duffin, který pracuje jako vice-prezident pojišťovny Brower. Porošenko a Archibald podepsali dokument s názvem „Dohoda o vojenské spolupráci mezi USA a Ukrajinou“.


Mimoto ani ne měsíc před svržením předešlého pro-ruského ukrajinského prezidenta Viktora Janukoviče CIA a americkým ministerstvem zahraničí holandská vláda rozhodla, po 18 měsících „kolísání“, umožnit USA vyzbrojit tamní naše bombardéry F-35 jadernými zbraněmi. A to bylo již poté, co Hollandův „parlament v listopadu zrušil vládní plán nakoupit 37 F-35A, aby se nahradil stárnoucí holandský park F-16 schopných nést jaderné zbraně. O Holandsku je široce známo, že na svém území má dva tucty amerických bomb B-61, na letecké základně Volkel, jako součást politiky NATO sdílení jaderného břímě“.


Navíc nejen, že Obama posiluje schopnost prvního jaderného úderu, ale rovněž buduje něco nového, zvaného „bleskový globální úder“, jako doplněk jaderných sil, kdy jde o „přesné konvenční zbraně“, které by, pokud by byly odpáleny ze sousední Ukrajiny, mohly zničit ruské jaderné zbraně asi do jedné minuty. To by mohla být pro Obamu nouzová možnost, pro případ, že by se náhodou vůdci Evropy (vyjma Holandska a snad ještě jedné nebo dvou dalších zemí) rozhodli, že se našeho plánovaného jaderného napadení Ruska nezúčastní.


Jistě, Obama to zde myslí vážně, ale velkou otázkou je, jestli bude schopen přimět vůdce dalších „demokratických“ zemí, aby se k jeho plánu na první úder připojili.


Dvěma nejpravděpodobnějšími věcmi, které by ho mohly v této fázi zastavit, jsou buď rozpad NATO, nebo Putinovo rozhodnutí nechat se doma politicky napadat za to, že prostě nereagoval na vršící se provokace. Možná se Putin rozhodne, že dočasné problémy pro něj doma (kvůli tomu že je „blbý“) budou lepší, než by bylo zničení celé jeho země. A možná, pokud bude Obama protlačovat svoji nepochybnou velmocenskou kartu příliš, bude mít kvůli tomuto konfliktu větší problémy, než Putin. Nakonec věci jako tato a tato Obamovu pověst v historických knihách nevylepší, pokud ho to vůbec zajímá. Ale možná že je spokojen, že je považován za George W. Bushe II, jen jako výmluvnější verze: více okouzlující lhář, než originál. Nicméně pokud dojde na jaderné napadení, dokonce i americké vítězství neučiní pro Obamovu pověst více, než učinilo „vítězství“ v Iráku pro Bushe. Vlastně možná Američané pocítí, že George W. Bush nebyl nakonec tím nejhorším americkým prezidentem. Možná, že druhá polovina prezidentování dua Bush-Obama bude ještě horší, než ta první.


Indications that the U.S. Is Planning a Nuclear Attack Against Russia vyšel 14. června 2014 na opednews.com., Zvědavec

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz