NATO varuje před možnou ruskou invazí


Putin dostal od Evropské unie varování, aby se vystříhal intervence z jakýchkoliv důvodů, třeba i z humanitárních. Rusko tedy především má stáhnout své vojáky z ukrajinské hranice a pak zpovzdálí přihlížet, jak ukrajinské kárné jednotky masově zabíjejí lidi v Doněcku a Luhansku, ničí jejich domovy a městskou infrastrukturu. Po osvobození obyvatelstva, jak Kyjev říká, mnozí z nich půjdou do kriminálů, jiní do tzv. filtračních táborů. Někteří se dočkají i brzké smrti z rukou svých „osvoboditelů“.


Jak je vidět, Západ nemíní s Ruskem se dohadovat. Považuje za vhodnější Rusku poroučet, co má dělat, čeho se má zdržet a co naopak činit. To však je cesta vedoucí jen k dalším a silnějším problémům, které mohou vést ke konfrontaci. Přejí si to některé mocenské elity Západu? Podle jednání zřejmě ano. Obyčejní lidé z celé Evropy si však ve své zdrcující většině přejí mír, nikoliv válku: To by měly „demokracie“ Západu nejen vzít na vědomí, ale také podle toho jednat. Západ má svých starostí více než dost, hlavně s obsluhou velkých dluhů, nezaměstnanosti a hospodářskou krizí. Proto obyčejnému člověku nejde do hlavy, proč tyto ohromné problémy ještě navršovat těmi ukrajinskými, jichž je přehršle.


Přestože humanitární katastrofa na jihovýchodě Ukrajiny je skutečností, Rusko se má zdržet jakékoliv pomoci obyvatelstvu, které v oblasti bojů silně trpí již značnou dobu. Prostě proto, že Porošenko zakázal pomáhat obyvatelstvu třeba jen potravinami, léky. Ukrajinský stát nejen že trpícím nepomáhá, ač by měl, je to jeho povinností, ale dokonce Rusku tuto pomoc zakazuje. A hle, papaláši z EU hned v této nelidskosti pana Porošenka podporují.


O humanitě kyjevského režimu pochybuje kdekdo. O demokracii, lidských právech, svobodě a humanitě eurounijní hlavouni rádi mluví. Svými skutky se však dostávají na úroveň nahnědlého banderovského režimu. Může EU klesnout ještě dále? Je to vůbec možné?

J. Skalský


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz