Nahnědlí kyjevští mocipáni začali válku s vlastním obyvatelstvem


Kolem Slovjanska byla již několik dní soustředěna velká vojenská síla, kolem 10.000 vojáků s tanky, děly a letadly. Dnes ráno se dala do pohybu. Střílí po ukrajinských občanech.


Místo dialogu o budoucím uspořádání Ukrajiny, která má být postavena podle ruskojazyčného obyvatelstva na federativním a nikoliv tedy unitárním principu, která má být v souladu s právními normami vlídná vůči svým menšinám a nikoliv je ukrajinizovat a brát jim již nyní jejich rodný jazyk, která má být neutrálním státem a nikoliv předpolím NATO, se rozhodla kyjevská junta pro jejich podmanění silou, bez ohledu na lidské ztráty. Ač „vláda“ v Kyjevu neustále vykřikuje, že Rusové připravují třetí světovou válku, sama se snaží svými vojenskými akcemi do válečného šílenství Evropu uvrhnout. Fašizující kyjevské síly, především Pravý sektor a strana Svobody, dědici banderovců a tradic SS divize Halič, jsou pro svět nebezpečné. Součástí mírového urovnání musí být i jejich odzbrojení a rozpuštění, v první řadě musí být zbaveni jakékoliv účasti na vládě.


Proč mlčí Západ, USA, NATO a Evropská unie? Proč mlčí „lidskoprávníci“ u nás i jinde?


Důrazně protestujeme proti zločinné válce, kterou vede Kyjev proti vlastnímu obyvatelstvu. Žádáme zastavení ozbrojených akcí a pohnání odpovědných činitelů kyjevské junty před mezinárodní soudní tribunál, kam už dávno patří.


Pryč s válkou! Mír světu!

J. Kovář



1


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz