„Moji Pražané, vracím Vám Prahu“


Slavný to Hudečkův volební výkřik. Po volbách se naplnil. Po dlouhé době, konečně dobrá zpráva pro Pražany. Chtělo by se skoro poděkovat panu primátorovi, za jeho vstřícnost k občanům. Volební debakl pravice, dal Pražanům opět novou naději. Pravici nepomohlo strašení bubákem, ani čertem, u Pražanů nezabralo, ani strašení Andrejem Babišem či Vladimírem Putinem. A tak orlický hajný Schwarzenberg, musel odtroubit ten velký hon, hon na ty všechny komunisty, estébáky, ruské agenty, zároveň ale musel rychle najít viníka, zachránit svou stranickou židli. Viník se opravdu rychle našel, byl to ten naivní chlapec z Olomouce, primátor Hudeček, který z té TOP party byl vyhozen.


Velkým přáním nás občanů bude, aby na pražském magistrátu začal velký generální úklid. Vyčistit ten letitý „Augiášův chlív“. Po pravici zbyly dluhy a causy, opencard, tunel Blanka, či nadbytečné tramvaje, které nikdo nechce. Na mnohé hříchy, se pro ty jiné, již zapomnělo, další jiné byly včas zameteny.


V těchto volbách všechny velké, zavedené strany, ztratily své voliče. Důvodem mohou být korupční skandály, které se nevyhnuly žádné z nich. Příkladem může být ODS, která se pomalu dostává k prahu volitelnosti. V komunální politice naopak nabírají na síle různá občanská hnutí, zde můžeme se ptát, kdo za nimi stojí? Ale to je jiný příběh. Do svého vínku přesto dostala tato občanská hnutí velkou důvěru nás občanů.


V Praze budou tato občanská hnutí řídit radnice na mnoha MČ, na mnoha místech se objeví zcela noví lidé. Příkladem přímo zářným, může být Praha 11, tedy Jižní Město. Tam slavilo velké vítězství Hnutí pro Prahu 11 (HPP11), které zde porazilo velikým rozdílem nevěrohodnou, mnoha causami opředenou radniční koalici ODS a ČSSD. HPP11 zde získalo 18mandátů z 45 míst, pro porovnání ODS má zde dnes pouhé 3mandáty, ČSSD 4mandáty. Voliči to tamní radnici tedy pořádně spočítali. A takových případů bude v Praze více. Změna Praze určitě prospěje. Držíme těm novým na radnicích palce a přejeme jim úspěch, to vše s přáním, ….vyčistěte ty „Augiášovy chlívy“ !!!


Přemysl Votava

Praha 11 Jižní Město


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz