Merkelová vzkázala Putinovi, že svými akcemi mění hranice v Evropě


Tak jak to je ve skutečnosti? Sjednocením Německa zmizel jeden stát, a to Německá demokratická republika. Byla to změna hranic Evropy?


Sjednocení Němci pak pomohli podnítit války v Jugoslávii. Vyzbrojovali Chorvatsko a podněcovali další části Jugoslávie k odtržení. Německá letadla se podílela na bombardování Srbska a Černé Hory. Rozbitím Jugoslávie nebyla změněna mapa Evropy?


Násilným odtržením Kosova od Srbska a jeho přeměnu v samostatný stát, přes rezoluci RB OSN 1244, která zakotvuje, že Kosovo je součástí Srbska, nebyla změněna mapa Evropy?


Československo bylo roztrženo na dva státy. Tím nebyla změněna mapa Evropy?


Sovětského svazu zanikl. Dávný sen Západu se naplnil. V následném procesu se odtrhly kromě dalších i pobaltské státy, Ukrajina, Bělorusko. To nebyla změna hranic Evropy?


A nezapomeňme si připomenout, že sjednocené Německo vzniklo díky pomocí prezidenta SSSR M. Gorbačova. Představitelé Anglie a Francie si jednotné Německo nepřáli. Německo kromě dalšího slíbilo, že struktury NATO se nerozšíří na jeho východní území. NATO, jak zněly sliby, nemělo se šířit dále na Východ. A skutečnost? NATO je na hranicích Ruska. A za to vše má zaplatit opět Rusko?


Kdo za ty změny zaplatil? Obyvatelé zničených států. Rusko měla v procese transformace celkově větší ztráty než za druhé světové války.

Dr. O. Tuleškov


Americká a německá „spravedlnost“


USA a EU jsou připraveny na zavedení nových sankcí proti Rusku, pokud to nezmění svoji pozici ohledně Ukrajiny. Prohlásil to americký prezident Barack Obama poté, co se ve Washingtonu setkal s německou kancléřkou Angelou Merkelovou.“ „czech.ruvr.ru)


Na Ukrajině pučistická kyjevská moc místo toho, aby jednala s ukrajinskými občany, dala rozkaz k tažení ukrajinské armády s těžkou vojenskou technikou a letectvem proti obyvatelům východní a jihovýchodní Ukrajiny, kteří chtějí federalizaci Ukrajiny, zachování svého rodného jazyka a neutralitu země. Letadla a helikoptéry raketami ostřelují města, tanky vjíždějí do jeho ulic. Boj probíhá. Lidské štíty stojí proti tankům. Zabijácké jednotky Národní gardy a Pravého sektoru vraždí, zapalují. Jsou desítky mrtvých a stovky raněných.

V Oděse po řádění tlupy asi 1500 militantních příslušníků Pravého sektoru a fanouškovských guligánů to vypadá jako za slavných banderovských dob, kdy sotně nikoliv vynímečně pálili své oběti.

Řadění těchto neonacistů je podle amerického prezidenta zřejmě v pořádku. Ne kyjevská junta musí stáhnout své vojenské a dobrovolnické jednotky, zodpovídat se za vraždy, ale Rusko musí změnit svoji pozici k Ukrajině. Pokud to Rusko neudělá, bude čelit novým sankcím Západu.


Takovou spravedlnost v americkém a německém pojetí odmítáme. Naopak požadujeme, aby zločinci z kyjevské „vlády“ a jejich komplicové v uniformách , či bez nich byli postaveni před mezinárodní soudní tribunál.

K. Malý


2


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz