Madam ministryně, nelžete o protektorátu, běžte do Německa !


PhDr.Jiří Jaroš Nickelli, předseda OV ČSBS Boskovice


Madam Válková, ministryně spravedlnosti, nám předvedla pojetí protektorátu jako z protektorátní fašistické příručky. V tomto kontextu se Češi vlastně měli dobře a protektorátu se nic moc nedělo. Když se na ni snesla bouře kritiky i z jinak laxního parlamentu, a dokonce se oprávněně ozvaly i lidické ženy,aby podala demisi, začala vysvětlovat. Ona to tak nemyslela,nechtěla se prý nikoho z obětí nacismu u nás dotknout. Začala vše vysvětlovat další lží. Prý jsme byli zemí, která netrpěla tak jako ostatní země jako Polsko a jiné, "přes kterou nešla žádná válečná fronta" !


Paní ministryně by se snad měla vrátit do školních škamen, vrátit diplom a zahájit intenzívní studium dějepisu vlastní země. Ona neví nic o tom, že přes Moravu šly dvě válečné fronty - ona neví nic o bratislavsko-brněnské operaci , ona neví nic o ostravské operaci, největší válečné operaci na našem území ??? Ona neví, že v Ostravě a v Praze i na jiných místech republiky dodnes žili a žijí vyznamenaní veteráni těchto operaci,jako byl gen.Konečný a je generál Beer??? Ona neví nic o strašně zničeném území Opavska nacistickým wehrmachtem,na něž se musela po válce skládat celá republika ?? Ona neví nic o desítkách vypálených a zničených obcích počínaje Lidicemi a konče Životicemi s povražděnými Čechy včetně žen a dětí ??


A k tvrzení že "v protektorátu se nic moc nedělo", dodejme otázky. Je jí málo 360.000 obětí německého nacismu u nás ?? Je jí málo 350.000 vyhnaných Čechů z pohraničí a z vnitrozemí Sedlčanska, Neveklovska, Benešovska, Drahanské vysočiny a Vyškovska ??

Je jí málo více než 150.000 nuceně nasazených na otrocké práce v reichu, z nichž se řada lidí nevrátila?? Je jí málo 250.000 vězňů transportů smrti,která pochodovaly naším územím, kde zahynuly tisíce vězňů, a kdy sudeti a ostatní Němci pořádali "hony na zebry"??

To vše podle paní ministryně neexistovalo a zde se" nic moc nedělo"?? Má babička k takovým osobám vždy říkávala - Bože, do čehos tu dušu vrazil?


Nikdo z našich politických předáků si prostě takové lhaní a zkreslování protektorátu nesmí dovolit, nemá-li se stát okamžitě předmětem oprávněného opovržení národa a politickou mrtvolou.


Slova paní ministryně ji kvalifikují jako naprosto nezodpovědnou k vlastnímu národu, jako osobu, která nemá morální právo setrvávat v tak vysoké funkci, a která by se měla okamžitě poděkovat. Její vysvětlování její pozici ještě jen zhoršilo. Zdá se, že paní ministryně jen papouškovala rozumy německého landsmannschaftu a jeho velkolepé lži o dění v republice za germánské okupace. Snad by bylo lepší - pokud se paní ministryně nechce dostavit do Canosssy a posypat hlavu popelem - aby se odebrala do Německa. tam by na její pojetí dějin protektorátu ochotně slyšeli.


Odbojáři okresní organizace Boskovicka a Blanenska žádají, aby paní ministryně zvážila své setrvání ve funkci a mají za to, že nejlépe by bylo, aby podala demisi. Poškodila totiž nejen pověst strany, za niž kandidovala, ale především své země.

Odbojáři prostě a jednoduše nebudou volit takové strany, které podporuji a prosazují farizejské smiřovačky s landsmannschafty a lhaní o německé okupaci republiky.


Autor je pozůstalý po legionáři zabitém gestapem, a příbuzným dvou odbojářů zavražděných v Osvětimi a odbojáře gilotinovaného na Pankráci v únoru 1945


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz