Krokodýlí slzy knížete porážku

madam Gajdůškové neosladí


Strana práv občanů a pan docent Čuba ve Zlíně zvítězili nad paní PaeDr. Gajdůškovou za ČSSD. To je historický fakt, který nezmění ani neseriózní mlčení České televize, jež nedala samozřejmě ani vteřinu vysílacího času jak panu Velebovi, tak panu docentu Čubovi. Zato dávala veliký prostor poražené kandidátce do Senátu madam Gajdůškové.


Pan premiér přispěchal na pomoc madam Gajdůškové tvrzením, že výhra pana docenta Čuby "byla nespravedlivá"? Proč, nezdůvodnil. Nejsou-li argumenty,stačí tvrzení?


Se svou troškou do mlýna ovšem neváhal přijít ani pan kníže za TOP 09. Po velkém volebním výprasku jeho strany dospěl k hlubokomyslné úvaze, že vítězství pana Čuby signalizuje změněný stav naší společnosti.(Podívejme!) Toto knížecí "objevení Ameriky" lze jen potvrdit a kvitovat s povděkem. Voliči již měli dost prázdných slibů, vedle nichž kontrastuje mizerný stav naší společnosti, kde korunou nepravostí jsou tzv. církevní restituce - vyhozené miliardy státu. Docenta Čubu nevolili ani pro "ruské peníze", jak se to tvrdí dnes, ani pro "temné struktury", jak o tom kdysi folklórně vyprávěl exprezident Havel v abstraktních proslovech. Docent Čuba byl zvolen, protože mu hlas dala většina prostých voličů, zemědělců a odborníků. Docent Čuba ""nemakal od mládí v parlamentu". Docent Čuba byl a je odborníkem par excellence v oboru zemědělské výroby a podnikání, a něco v tom dokázal - bez ohledu na výkřiky různých politruků současnosti. Proto na Zlínsku vyhrál - nikoli pro podporu nějakých mytických "ruských agentů a ruských peněz", jak o tom blábolí autoři různých konspiračních teorií.


My odbojáři můžeme panu docentu Čubovi popřát jen tolik, aby se mu v Senátu dařilo korigovat různé chyby a nectnosti našeho státního aparátu, a aby se mu dařilo prosazovat větší nezávislost a prosperitu našeho zemědělství, které kdysi bylo vážným konkurentem evropského trhu. Aby pomohl vymaňovat naše zemědělství a potravinářství z nových okovů, do kterých je uvrhli minulí političtí předáci. Aby se mu dařilo ovlivnit ty politiky, kterým naše soběstačnost v zemědělské výrobě a v potravinářství není trnem v oku, pokud mu to pozice v Senátu jen trochu umožní. A na margo krokodýlího pláče pana knížete nad neúspěchem madam Gajdůškové - jistě jinak velmi sympatické, krásné a charakterní - snad si sám uvědomil, že charisma samo nestačí k vítězství v době, kdy volič potřebuje odbornost, serióznost a dlouholetou zkušenost v hospodářských i společenských otázkách. Přitom věřím,že madam Gajdůšková se v budoucnosti uplatní velmi dobře jinde a jinak. A nebude k tomu ani potřebovat licoměrný knížecí pláč.

Jiří Jaroš Nickelli, předseda OV ČSBS Boskovice

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz