Koho volit a koho nevolit do europarlamentu


V poslední době se v tisku setkáváme s lákavými inzercemi kandidátů na posty eurokomisařů České republiky. Volič se tam dozvídá, jaké krásné zítřky jej čekají, když bude volit právě toho či onoho kandidáta. Na místě je stará bolševická zásada - prověřuj ! O důvěře zde v řadě případů nemůže být ani řeči.


Školní případ takového lákadla poskytuje inzerce pana Radka Johna, exministra vnitra a předáka strany Věci veřejné. Pan John slibuje věci, které nemůže splnit. Na jedné straně jedním dechem uznává Unii, a na druhé straně nechce mnohé věci, které Unie zplodila. Pan John byl "vždy na správné straně", na straně obyčejných lidí, kteří chtějí pomoci republice a mocní s nimi zametli. Píše o policistech, kteří se pustili do ožehavé kauzy a mocní s nimi zametli. Píše o situaci ve Šluknově a tvrdí, že řešením je poskytnout občanu právo jakékoli obrany v domácím prostředí. Pan John píše, že Česko ovládli veksláci z roku 1989, kteří tu vytvořili kmotrokracii místo demokracie. Pan John - asi správně - tvrdí, že po přijetí eura nám všem bude hůře, budeme muset ze skrovného přispívat na úhradu dluhů jiných členů eurozóny, kteří žili nad poměry. Ovšem pan John je opatrný - už nám neřekne, kteří to členové Unie "žili nad poměry" - a ani to, kdo tyto členy Unie vydíral a okrádal s profesní dokonalostí... Ovšem jaký lék navrhuje pan John ?? Chce jako komisař zabránit eurotunelům. Jak, to neřekne - sám určitě zjevně ví, že z pozice eurokomisaře to snad ani není možné.


Sám mám s panem Johnem jako ministrem vnitra osobní zkušenost. V kauze rájeckých prorestitučních zlodějen jsem jej interpeloval. Neučinil zhola nic. Rájeckou kauzu místo něho vyřešil až kritizovaný pan ministr Kubice, pečlivým šetřením a nařízením soudu s rájeckým úřadem. Kontrast s panem Johnem, tímto bývalým investigativcem, prezentujícím mnohé kauzy na veřejnosti, byl až křiklavě propastný. Pro mne jako občana s takovou zkušeností je pan John jako eurokomisař naprosto nedůvěryhodný. Proto mu svůj hlas prostě nedám.

Pan John se chce zabývat bojem proti zákazům názvů zavařenin jako marmeláda, ale neříká to zásadní a hlavní - jak obhájit to, čemu my občané říkáme český národní zájem.


Často se posměšně hovořilo o europoslankyni Janě Bobošíkové. Naopak, sám se domnívám, že paní Ing.Bobošíková byla příkladem europoslankyně, která správně hájila v Unii český národní zájem, zájem republiky. Postavila se proti Lisabonu a racionálně tento postoj zdůvodnila, stejně jako svého času pan prezident Klaus. Výjimka z Lisabonu, probojovaná právě lidmi jako byl prezident Klaus a paní Bobošíková, nás měla chránit před invazí sudetských interesentů do země. Nyní ji chce nová vláda zrušit a připravit tak pohodlný hrob dekretům.

Právě opatření, jako tato výjimka, měla zabránit, aby k občanům této země "dotekla povodeň až k jejich plotům“, jak se to stalo již v případě církevních parestitucí. Občané jistě nechtějí, aby jejich majetek, právoplatně nabytý dle dekretálních norem, znovu restituoval nějaký sudet či Rakušan. Například v obci B. u Brna, kde jsem hlášen, je takových konfiskátů hned několik - a je to obec v hlubokém vnitrozemí !


Občané si musejí vybrat, koho chtějí za eurokomisaře. Zdali lidí, kteří slibují nesplnitelné a budou řešit jen ornamentální problémy, anebo lidi, kteří se postaví za zájem českého národa jako zájem suverénní republiky s vlastním právem a s vlastními zákony v občanské společnosti. Samozřejmě to musejí být lidé, kteří hájí zájmy milionové většiny proti menšinám mocných boháčů, mocných církví a mocných korporací. A kteří hájí republiku proti zahraničním útokům landmanschaftu, maďarských orbánovců, rakouských haiderovců a dalších nepřátel státu. Je špatné volit eurokomisaře, kteří pod pláštíkem všekřesťanské pospolitosti, třeba budou hájit zájem Vatikánu místo zájmu republiky. Je špatné volit ty předáky stran, kteří se potají či veřejně paktují se sudety. Ať přiznají zástupci křesťanské strany, proč se jejich někteří předáci stýkají s lansdmannschafty! Takové spolky jsou evidentně proti zájmům republiky. Za starodávna se takovým lidem, kteří poškozovali zájem země, říkalo zemští škůdcové. Takové strany a takové předáky je třeba nevolit.

Naši odbojáři, kteří mají historické zkušenosti se zemskými škůdci a zrádci národa, se jistě o eurovolbách i dalších volbách zařídí podle toho.

Jiří Jaroš Nickelli, předseda OV ČSBS Boskovice

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz