Kdo vlastně jsou ti tzv. sudetští Němci?


Sami o sobě tvrdí, že jsou národnostní skupinou, jiní jdou dále. Říkají že jsou národem, který se vrátí do Čech, jež jsou jejich domovem, a vytvoří s českým národem česko-německou federaci, v níž německý národ nebude moci být přehlasován. V čele této federace bude střídavě český a německý prezident.


Ne nemnozí sudeti o sobě prohlašují, že jsou Böhmové. Asi tak jak Karel Schwarzenberg. Pak böhmáka Schwarzenrga od nich jen přetěžko můžeme rozeznat. Splyne s nimi v jedno.


Jejich patron, bavorský premiér Horst Seehofer, v jednom ze svých projevů mimo jiné řekl: Za námi je dobrý rok, nezapomenutelný je Den německé jednoty v Bavorsku. Silná láska k vlasti, oblastní pestrost a svébytnost – to je Bavorsko se silou čtyř kmenů: Starobavoráků, Franků, Švábů a sudetských Němců, zastupujících všechny vyhnané.

Sudetendeutsche Zeitung, 11.1.2013, str. 2


Z projevu B. Posselta na 63. sjezdu odsunutých Němců v Norimberku


Jsme žijící národnostní skupina v srdci Evropy, jsme jeden z obou národů českých zemí, jsme „Čtvrtý kmen“ Bavorska. Jako takoví jsme přirozený spojovací článek mezi Bavorskem a Čechami, mezi Bavorskem a českými zeměmi, mezi Německem a německým jazykovým prostorem a českými zeměmi. Jsme odhodláni se do všech témat sousedských vztahů dostat, a to ze žádného jiného důvodu, než právě z naší hluboké a neotřesitelné lásky k vlasti.


Krácený a volný překlad Ing. Jaroslav Liška


Takže asi bude lépe, když si necháme od sudetů vysvětlit, kdo vlastně jsou. Poněvadž zcela jistě nemůžou současně být národnostní skupinou, samostatným národem, čtvrtým bavorským kmenem a potažmo tak i Němci.

Dr. O. Tuleškov

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz