Kazetové bomby připomínají NATO zločiny na Kosovu

(Poznámka k zprávě v TV 1 dne 26.11.2012, že vláda Sýrie údajně použila kazetové bomby proti civilistům)

Prof.Dr. Rajko Doleček, DrSc.


Ve večerních zprávách 26.listopadu 2012. v 19,00 ČT 1 bylo hlášeno, že Západem sponzorovaní protivládní povstalci v Sýrii informovali o zločinu vládních vojsk, která proti civilům prý použila tříštivé (kazetové) bomby, jejichž použití je mezinárodně zakázáno. Zahynulo prý i několik dětí.


Zde nutno uvést, že tyto zakázané kazetové bomby štědře používala letadla NATO, během agrese proti Svazové republice Jugoslávii, SRJ (Srbsko a Černá Hora) v roce 1999, jak na Kosovu a Metohiji (KaM), tak i v samotném Srbsku, kde jsem osobně viděl výsledek takového útoku na velikém parkovišti Fakultní nemocnice ve významném srbském městě Niši, při kterém bylo zničeno řádově kolem 40 osobních aut a jedna zdravotní sestra, která byla nahodile poblíž, přišla o obě nohy.


Během četných NATO zločinů na KaM jsou dva obzvláště krvavé a pro NATO ostudné, protože NATO letci útočili jako obvykle z bezpečné výše 5 000 metrů a omylem pokládali dvě kolony prchajících kosovských Albánců za srbské vojenské jednotky…Dále je citována kapitola „NATO vraždí omylem albánské civilisty, předáci NATO lžou“ z knihy: R.Doleček „Necenzurované obrazy z dějin Kosova a Metohije „, str.263.


-„Dva veliké masakry albánských civilistů, kromě mnoha ostatních, uskutečnilo NATO během své agrese proti Jugoslávii (SRJ) omylem. 14.dubna 1999 letectvo NATO zaútočilo pomoci svých zakázaných kazetových bomb na kolonu Albánců (z bezpečné výšky 5 000 metrů je prý letci pokládali za srbskou vojenskou kolonu) na cestě mezi Dečani a Djakovicí. Bylo zabito 75 lidí, mnoho bylo těžce zraněno. Americká komentátorka Arianne Huffington se později vysmívala prezidentu Clintonovi ve svém článku „Je málo toho, na co může být Clinton hrdý“ (The Los Angeles Times, 14.prosince 1999), protože 15.dubna 1999, den po výše uvedeném masakru řekl Clinton v San Francisco vydavatelům novin: „My jsme v Kosovu, protože se staráme o to, abychom uchránili lidské životy…“


Další letecklý útok NATO (zase „omylem“) na albánskou kolonu 13.května 1999 na cestě mezi městy Prizren a Suva Reka zabil 80 Abánců a mnoho těžce zranil. NATO hned začalo šířit lži, že tyto masakry provedly srbské jednotky, ale pod tíhou jasných důkazů muselo přiznat pravdu o děsivém omylu, který zabil tolik žen, dětí a starších lidí. Jako první dezinformátor (lhář) se hlásil německý ministr obrany R.Scharping, doprovázený britským premiérem T.Blairem. K nim se pochopitelně přidružil i mluvčí NATO J.Shea. Brzy potom uveřejnil v rakouském časopisu Standard (20.května 1999) budoucí nositel Nobelovy ceny za literaturu, britský dramatic Harold Pinter článek, který odpovídal situaci a měl název „Harold Pinter o banditech a vrazích“. V textu pak napsal:-„Tato válka je akce banditů bez jakéhokoliv uvažování o možných následcích; je konf úzní, špatně promyšlená, špatně propočítaná, jako jakýsi druh násilnického amatérizmu…“Tady je vhodné připomenout, jak NATO, a s ním pochopitelně i jemu zcela poslušný prezident Havel a další jemu podobní, scestně vidí to „imaginární“ a „neomylné“ mezinárodní společenství, které zcela zavrhlo jakoukoli účast OSN při schvalování agrese proti Jugoslávii. A pak je tu další závažná záležitost: „Kdo schválil zabíjení a ničení v Jugoslávii a kvůli čemu?“ Jak může jedna (v té době regionální) velmoc (NATO) PRO SVÉ VLASTNÍ CÍLE („SVÉ PRAVDY“) ZABÍJET A NIČIT V ZEMI, KTERÁ NIKOHO NENAPADLA! Zde je vhodné znova citovat trapná slova prezidenta Havla v pařížském Le Monde, která ho natrvalo zostudila:


-„Domnívám se, že v zásahu NATO v Kosovu existuje element, který nikdo nemůže popřít: letecké údery, bomby, nejsou vyvolány hmotným zájmem. Jejich povaha je výlučně humanitární…“ (Le Monde, 29.dubna 1999).


Je nutné stále a často opakovat, že mnoho rozumných lidí světa skutečně vědělo, jaký zločin páchá NATO a prodejná Evropská unie (EU), když poslouchali tvůrce zločinů jako Clinton, Albrightová, Blair, Chirac, Schröder, Genscher, Fischer, Robertson, Solana, atd.atd. A tito slušní lidé o tom i psali. US prezident Clinton zcela hloupě přirovnal Miloševiće k “novému“ Hitlerovi. Britský politolog a komentátor John Laughland nazval svou knihu (Londýn 1998 – u nás vyšla doplněná v 2001) „Znečistěný pramen – Nedemokratické počátky evropské unie“. Na jednom místě (str.263) kritizuje trapná slova premiéra Blaira (dle interview s J.Hoaglandem, Washington Post, 18.dubna 1999), kterými přirovnává bombardování Jugoslávie k procesu, v němž „globalizace otvírá světovou finanční architekturu diskusi, přehodnocování a zlepšování“. Laughland dodává, že tato slova vzbuzují dojem, že se válka stala pokračováním hospodářské integrace jinými prostředky.


Významný americký editor (Foreign Affairs) Fareed Zakaria napsal (The New York Times, 28.března 1999):-„Milošević vládne zchudlé zemi, která nenapadla své sousedy – není žádný Adolf Hitler, Dokonce není ani Saddam Hussajn.“


V myšlenkách bývalého premiéra Austrálie Malcolma Frasera týkajících se NATO napsal Michael Madigan (Herald Sun, 9.března 2000) článek:„Bývalý premiér buší do role Západu v Kosovu“, v kterém uvádí : „Bývalý premiér M. Fraser označil NATO za organizaci lhářů, přirovnal roli NATO v Jugoslávii ke španělské inkvizici…angažování a válka na Balkáně byly ilegální a nemorální…činnost NATO se podobala akcím španělské inkvisice a křižáků, kteří pobili milióny lidí ve jménu křesťanství.“ Jeden ze známých komentátorů International Herold Tribune William Pfaff psal původně stejně jednostranné články o dění v Jugoslávii a v Kosovu. Pak ale následkem událostí vystřízlivěl a 11. května 2000 se nečekaně objevil jeho článek „Po lžích NATO o Kosovu je čas se očistit.“ Pfaff se táže: “Byly zprávy, že Spojené státy úmyslně sabotovaly konferenci v Rambouillet, aby vyprovokovaly bombardovací kampaň, od které očekávaly, že bude rychlá a rozhodná? My víme, jaká panika vznikla v Bruselu, když se ani jeden z předpokladů nesplnil.“ NATO (i Albrightová) očekávaly, že po 3-4 dnech bombardování Srbsko kapituluje, ale to se nestalo.



Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz