Kauza fašisty anonyma na Masarykově univerzitě vrcholí



Náš ČSBS Boskovice opakovaně upozorňoval na nebezpečnost kauzy fašisty anonyma "von Schoellera" na Masarykově univerzitě v Brně. To se na žádné české univerzitě od roku 1945 nestalo, aby profesor demokrat, obhájce Masaryka a Beneše, byl dlouhodobě napadán za svá společenská stanoviska ! Aby mu fašistický primitiv, "árijský Übermensch", nadával a vyhrožoval mu opakovaně smrtí !

Náš význačný člen ČSBS Boskovice, profesor PhDr. Jaroslav Hroch, CSc., je renomovaný odborník v oblasti filosofie a nauk o významech věcí a pojmů - hermeneutiky a sémantiky.

Přednášel jak v U.S.A., tak ve Spojeném království na Cambridge a na jiných univerzitách. Vydal práce,které jsou objevné a převratné v jeho oboru.

Český svaz bojovníků za svobodu prostřednictvím svého předsedy OV Boskovice dr. Jaroše Nickelli uspořádal pro Akademický senát Masarykovy univerzity krátkou přednášku o fašistickém válečníku von Schoellerovi, nositeli význačných nacistický a ustašovských dekoraci, z nichž nejvýznamnější byla stříbrná medaile II. třídy IV.stupně Řádu koruny krále Zvonimíra, kterou uděloval válečný zločinec Ante Pavelič, chorvatský poglavnik. Kromě toho Schoeller měl dvě vysoké dekorace tzv. Dobrovolníků Východu, kteří bojovali s hitlerovci proti SSSR . Dr.Jaroš osvětlil, za co se tyto vysoké dekorace udělovaly, a poukázal také na dva železné nacistické kříže tohoto válečníka.To vše představovalo neblahou činnost ve wehrmachtu a na frontách. Otec von Schoellera. člen NSDAP a člen Hitlerovy kamarily roku 1934 v Itálii, byl významným fašistickým předákem rakouských bank a průmyslu. Vlastnil panství Račice na Moravě, sousedící s rájeckým panstvím Salmů. A za tohoto fašistu se vydával árijský anonym, soustavně hanobící profesora Hrocha.

Tisk soustavně zamlčoval fakt, že profesor Hroch byl napaden jen a jen pro svá veřejná stanoviska k nacistické restituci v Rájci a k tomu, že dcera knížete Salma Ida si neváhala vzít se souhlasem rodiny takového fašistického hrdlořeza - válečníka vyznamenaného přímo za boj na útočný nůž !!! Profesor Hroch byl napaden brzy poté, co v Doubravici odhalil informační desku,kde je uveden válečník von Schoeller jako zeť povedeného knížete kolaboranta Salma. Dále tisk zamlčel fakt, že profesor Hroch napsal studii na obranu prezidenta Beneše do sborníku Univerzitas. To jen přililo oheň do chřtánu ohnivého Cerbera pana fašisty. Náš ČSBS publikoval řadu článků v Národním Osvobození a na stránkách Českých národních listů na obranu pana profesora. Jedině tam a nikde jinde se ozřejmil pravý motiv fašisty, který se vydával za von Schoellera. Tisk, který tvrdí, že motiv anonyma je "nejasný", prostě lže a zakrývá podstatu věci ! Další lež je tvrzení,že šlo o "spor dvou rozhádaných profesorů". Tyto fabuláty jen měly za úkol zakrýt fašismus v kauze.

Dnes, po skončených soudech a šetřeních, již podstatu fašistického útoku na profesora Hrocha, člena odbojářské organizace, který spolu s předsedou OV ČSBS dr.Jarošem N. veřejně ukázal na fašismus von Schoellera a jeho spojení se Salmy, prostě zakrývat nelze.

Skandál na Masarykově univerzitě však neskončil. Pravomocně odsouzený anonym je stále de facto netrestán a obhajuje ho i děkanát fakulty (!!). Nyní konečně došla Akademickému senátu Masarykovy univerzity trpělivost. "Akademikové se probouzejí z dogmatického spánku" a požadují pro profesora Hrocha satisfakci a pro pana anonyma příslušná opatření. My za ČSBS protestujeme proti setrvávání pana anonyma na univerzitě, jejíž filozofickou katedru založil slovanský profesor Rostohar, slovinský partyzán, a příslušníci fakulty, profesoři Groh, Dostál, Tvrdý a další zahynuli jako oběti fašistického katanství ! Anonym se musí omluvit našemu členu !

Musí nést následky svých činů. Je skandál, že profesor Hroch musí odcházet z fakulty po vítězném soudu, a pan fašista tu zůstává. Čin fašisty "von Schoellera" je hanbou Masarykovy univerzity. Bratru profesoru Hrochovi i našemu předsedovi OV dr. Jarošovi N. patří poděkování za jasný postoj pro demokracii a proti fašismu, což zohlednil také rozsudek soudů nad anonymem.


Okresní výbor ČSBS Boskovice

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz