Karel Schwarzenberg je vrahem českého národa

Likvidaci exportu označuje úsporami, na americké řiťolezectví však připlácí


Radim Panenka


Zpráva z tisku: „Venezuela se dostala do vedení, pokud jde o zásoby ropy, předehnala dokonce Saúdskou Arábii. Hovoří se o tom ve výročním statistickém přehledu světové energetiky připraveném ropnou a plynárenskou společností BP.


Podle jejích údajů činily ke konci roku 2011 dokázané zásoby ropy ve Venezuele 296,5 miliard barelů, tedy asi 18% z celosvětových zásob. Saúdská Arábie má 16% veškeré ropy na planetě. Třetí místo zaujímá Kanada s 11%.


Rusko má podle odhadu BP 88,2 miliardy barelů (5,3% z celosvětových) a i nadále je jedním největších výrobců ropy na světě.“

Zdroj: http://czech.ruvr.ru/2012_06_14/78096912/


Přestože má Venezuela největší ropné zásoby na světě, pro Českou republiku z toho neplyne vůbec nic. Naše slavná diplomacie vedená Jeho knížecí Jasností Karlem ze Schwarzenbergu o obchodní vztahy s touto zemí nemá z různých pseudohumanistických pohnutek zájem. Co na tom, že podle sdělení některých zákonodárců by Venezuela o ekonomickou spolupráci s Českou republikou stála, což by bylo oboustranně prospěšné.


O tom, jaký význam této latinsko-americké zemi „naše“ ministerstvo zahraničí přikládá, nejlépe svědčí fakt, že už před několika lety zde bylo na popud spícího knížete zrušeno naše velvyslanectví. Za oficiální zdůvodnění nám tehdy byly podstrčeny úsporné důvody. S tím se zatím nejspíš neúspěšně snaží bojovat ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba, který už vyjádřil nepochopení, proč jsou rušeny ambasády v zemích, které pro nás mají dobrý ekonomický potenciál. A jistě nejen pro nás, ale i my pro ně.


Pokud byste dnes Venezuelu navštívili, nejbližší velvyslanectví ČR se nachází až v Brazílii. Naše ministerstvo zahraničí však na svém webu donedávna ambasádu v Caracasu se všemi informacemi včetně úředních hodin vedlo. Až na upozornění naší redakce mluvčí resortu uvedl, že „chybičku“ napraví.


A zatímco nás kamarádíček kosovsko-albánských vrahů, teroristů a narkomafiánů Schwarzenberg krmí řečmi o úsporných opatřeních, plánuje stavbu nové obří budovy pro české velvyslanectví ve Washingtonu za půl miliardy korun. Tamní zastupitelský úřad má však budovu více než dostačující, navíc vcelku nedávno rekonstruovanou. Ale co na tom, že? Klidně ji rozhrneme buldozerem a postavíme si něco lepšího…


Až nám bude zase někdo brzy vyprávět, že se musíme účastnit všech dalších integračních procesů v Evropské unii, protože jsme na ni, a zvláště pak na Německu, ekonomicky závislí, stačí se zamyslet nad tím, co všechno ctihodný pan ministr činí proto, abychom se oné životní závislosti zbavili. Není od věci si rovnou povědět, že nejenže pro to nedělá nic, ale naopak se snaží naši závislost na německých „bratřích“, kteří byli v uplynulých staletích vždy našimi nepřáteli a ohrožením, posilovat.


Chtělo by se říci, že je Schwarzenberg hrobařem našeho českého národa. To by ale bylo velmi, velmi zavádějící, neb hrobař je ten, jež pouze zajišťuje důstojné místo pro spočinutí mrtvého těla. Současný ministr zahraničí je však našemu národu chladnokrevným vrahem.

EUportal, 23.7.2012

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz