Kalouskův „nevinný” dotaz


Pan Miroslav Kalousek, místopředseda TOP 09, zasedal v komisi pro penzijní reformu. Jednání bylo dělné. Přesto nebo právě proto pan Kalousek považoval za důležité se zeptat jednoho z přítomných, jak dlouho byl členem KSČ. Když později své jednání vysvětloval, uvedl, že kdyby prezentaci vedl člen NSDAP, zeptal by se ho na totéž.



Nezbeda Kalousek má však ve své argumentaci zásadní opomenutí. Kdyby Němci vyhráli válku, tak by Kalousek neseděl na zasedání komise, a to ani tehdy, když by jeho předek byl Němci vytipován jako vhodný ke germanizaci a poté germanizován. Dávno by už totiž neexistovala nějaká Česká republika, český národ ani čeština. Kalouskův předek by byl zřejmě poněmčelý někde ve „staré říši“, takže Kalousek by po Praze neběhal.

Česko-moravský prostor by v tuto dobu byl již dávno germanizován. Po Češích by tu nebylo ani vidu, ani slechu. Část Čechů by po slavném německém vítězství byla postavena ke zdi, část vyhnána do dalekých krajů a pouze zbytku českého národa by se dostalo „cti“ germanizace. A pokud by nějaký Čech tuto čest náhodou odmítl, měl být, jak to žádalo vedení NSDAP v Praze, bez dalšího také postaven ke zdi a zastřelen. Takže představy páně Kalouska o tom, že by se prezentujícího zeptal, kolik let byl v NSDAP, patří do světa iluzí. Možná, že by mohl ještě nyní zjišťovat, kolik let byl předseda čechožroutské pražské NSDAP ve straně. To by mohl i zjistit. Ale pochybuji, že to udělá. Důvody jsou zřejmé.

To, že M. Kalousek jako občan ČR žije, je důsledkem porážky Německa a vítězství spojenců, z nichž Sověti k němu přispěli velkým dílem. To, že M. Kalousek mohl řečňovat na komisi je dále důsledkem toho, že komunistický režim nikdy neplánoval genocidu českého národa, ani nám nebral naši národnost, jazyk a kulturu, jak to činili Němci. Rusifikace nám nehrozila. Pan Kalousek za komunistů vystudoval vysokou školu. Za Němců by vystudovat nemohl. České vysoké školy byly zavřené. 40 roků německé nadvlády bychom nepřežili. 40 roků vlády komunistů jsme přežili, početně zesílili a jako národ zbohatli.

To jsou fakta, která se panu Kalouskovi mohou nelíbit, ale nedá se s tím nic dělat. Samozřejmě, dá se o minulosti lhát. Prolhat se však k pravdě není možné.

K. Malý



Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz