K válce proti Rusku RB OSN nedala souhlas a dokonce nebyla ani o něj požádána


L. Panetta na Žofínském fóru v Praze prohlásil, že USA nebudou Rusku tolerovat další teritoriální agrese. Ovšem z jeho výroku vůbec nevyplývá, že pro Spojené státy jsou nepřijatelné i jiné teritoriální agrese.


Všichni víme, že od 90. let USA většinou se svými spojenci napadly řadu zemí, Jugoslávii počínaje, přes první válku i druhou v Iráku, v Libyi a Afghánistánem konče.

Proč světu pan exministr obrany nesdělil, že Washington již napříště bude jednat v souladu s mezinárodním právem a nezačne jakoukoliv další válku bez souhlasu Rady bezpečnosti OSN? Svět by byl od takovéhoto prohlášení, samozřejmě dodržovaném i v praxi, hned bezpečnějším místem.


Jeho návrhy, aby USA dodaly Ukrajině i těžké zbraně, aby Rusku se agrese nevyplatila, lze také chápat jako výzvy k zahájení i nepřímých válečných akcí proti Rusku.


Obyčejný člověk nechce žádnou válku, chce mír, chce prožít svůj život v plné lidské důstojnosti. A s tím jsou návrhy pana Pannetty v hrubém rozporu.


Našel se někdo na slavném ‚Žofínském fóru, kdo by pana exministra upozornil, že válku lze vést jedině po souhlasu RB OSN? A právě takový souhlas k válce proti Rusku nebyl dán a dokonce ani Spojené státy o něj dosud nepožádaly. Tak jaképak války? Takto lze vést jen ty, které z agresora činí zločince! ČR by se v žádném případě neměla na zločinech, ať jsou jakéhokoliv druhu, podílet.

J. Kovář


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz