Jaká by mohla být budoucnost ČR, pokud nebudeme bojovat o zachování naší státnosti?


Čechy by se mohly stát Bohemii nebo ještě "lépe" Böhmen, obývané bémáky, tj. Čechy a Němci, jedním národem ve dvou větvích, v podání sudetoněmeckého landsmanšaftu, konkrétně B. Posselta, které by se od sebe lišily jazykově.


Morava, pokud straně Moravanů se dá větší prostor a hlavně získá větší podporu od jistých zahraničních sil, které mají zájem na dezintegraci republiky, tj německých a rakouských, by se proti Böhmen vymezila. a hledala svoji novou pozici buď jako země, s fragmentární svrchovaností, nebo spíše s vlastními státoprávními snahami, vyúsťujícími až v jakousi vlastní státnost.


I ve Slezsku, zvláště pak polském, se můžeme setkat s úsilím vdechnou mu vlastní státnost. Mluvme zatím jen o české části Slezska. Tito "Slezané", za nimiž je vidět německý stín, dokonce se hodlají vymezovat i proti Moravanům a již dnes fantazírují o nové slezské hranici, která by dosahovala až někam na Olomoucko.


Jistě "slezské" snahy jsou stejně "mocné" jako ty "moravské. Přesto v nich musíme vidět určité nebezpečí, která může postupem doby sílit.


Nezapomeňme na dlouhodobé snahy některých německých kruhů o vytvoření německé střední Evropy, v níž by okolní státy se těšily jen značně omezené samostatnosti a podléhaly německé říši. Sny o německé střední Evropy, jdou však dále i na východ a jih Evropy, jsou již zřejmě staleté. Může vývoj v ČR a Polsku k tomuto německému uspořádání střední Evropy dále směřovat? Ano, jistě!


Pokud se tomu nebudeme bránit, může vše být otázkou času. Ale ani to by nebylo koncem vývoje. Spíše jeho začátkem. České, moravské i slezské sousto by německé impérium v řádu několika let nejen spolklo, ale také strávilo. ČR by se stala minulostí. Přítomnost by byla německá. Žádná EU, která je považována ne nemnohými za čtvrtý reich, by tomuto vývoji nezabránila, pokud ovšem by jej naopak ještě nepodporovala.


Samozřejmě jde jen o jednu z možností dalšího vývoje. Ale nelze ji vyloučit. Mějme svou republiku rádi, pomáhejme ji, braňme ji před všemi destrukčními snahami! Odkaz našich legionářů, T.G. Masaryka, E. Beneše a M.R. Štefánika nezrazujme!

Dr. O. Tuleškov


Zaorálek nám píše z té evropské říše

Poukázali jsme panu mistru zahraničí na řadu protičeských útoků vedených zejména v Sudetendeutsche Zeitung, Sudetenpost a občasně i v Landes Zeitung. Články v nich publikované nás, Čechy, přesněji řečeno naše předky, líčí jako loupežníky, kteří okradli Němce, jako vrahy, kteří se dopustili genocidy na odsunovaných Němcích. V této souvislosti mluví až o 250.000 německých obětích. Hrubě uráží naše některé státníky, především dr. E. Beneše, ale i T.G. Masaryka. V republice vidí umělý stát, který vznikl ze lží a podvodů. Takto to vnímá i řada německých politiků. Nadto německý i rakouský landsmanšaft mluví o právu na vlast, právu na sebeurčení, když předtím svou národnostní skupiny pasovali na národ, o náhradě škod, které jim vznikly v souvislosti s odsunem, oni používají termín vyhnání.


Položili jsme panu Zaorálkovi otázku, jak vláda hodlá čelit těmto tlakům?


Dostali jsme odpověď: „Prohlášení formulovaná ve Vámi uvedených tiskovinách nepovažujeme při respektování zásady svobodného projevu za nátlak. Rád bych Vás ujistil, že na vládu ČR není v tomto ohledu vyvíjen tlak, a to ani z řad členů rady Česko-německého diskusního fóra.“


V uvedeném tisku se však občas můžeme dozvědět, že sám velký B. Posselt, mluvčí SL, děkuje kancléře A. Merkelové či H. Seehoferovi za kroky, činěné v zájmu SL, u české vlády nebo jejích členů. Ale to zřejmě pro pana Zvorálka není nátlak, to je zřejmě jen přátelská doporučení, které vláda ČR přátelsky bere. Pak ovšem nevíme, co vlastně nátlakem je.


Recept je jednoduchý. Stačí prohlásit nátlak za ne-nátlak, i když tlačí dlouhodobě a soustavně, a vláda čelit nátlaku nemusí. Samozřejmě, že v tomto případě platí, že je lepší drzé čelo, než poplužní dvůr.

J. Skalský

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz