Jak se snaží média vyvolat nedůvěru lidí v prezidenta M. Zemana a

následné štvanice na něj


Po štvanicích na prezidenta v Praze, ta na Albertově, jak jsem přesvědčen, se dostala až na úroveň výtržnictví, přechází na kratší čas štafetový kolík do Ústí nad Labem, které M. Zeman navštívil dnes. V podvečer se sešlo asi na sto lidí, kteří jej červenou kartou požádali, aby odstoupil, protože, podle nich dělá ostudu a rozděluje národ.


A hlasu těmto lidem dala média zelenou. Asi 100 lidí z několika set tisíc v Severočeském kraji je přece jen nepatrným zlomkem, spíše zlomkem zlomku a přesto takovéto nepatrné menšině lidí umožňují tlumočit uvedené specifické poselství ostatním.


Pro mne tato zpráva tato zpráva je neobjektivní, zavádějící a podnětná jen k vyvolávání odporu proti prezidentovi. Kde jsou stanoviska ostatních desítek tisíc mlčící většiny, která nepotřebuje demonstrovat za prezidenta, poněvadž to považuje z demokratického hlediska za zbytečné. Velkou většinou hlasů jsme prezidenta zvolili na celé volební období, tj. na pět let. Zbývají tedy ještě více než 3 roky. Prezident si vede dobře. Pokud někdo chce dělat z komára velblouda, pak je to jeho nedostatek, problém, který však není důvodem k vyvolávání předčasných prezidentských voleb.


Otevřeně se zeptejme, kdo má zájem odstranit prezidenta ČR z jeho funkce? Proč o to usiluje? Až k jakým prostředků je připraven sáhnout? Sebeagresivnější menšina je stále jen menšinou, a to menšinou antidemokratickou. Objeví se v jejich rukou tyče, řetězy nebo kameny? Kdy rozmnoží své řady o skryté zálohy? Má téct krev? Připravuje někdo takové scénáře? Policie ČR a státní zastupitelství by měly konat. Je pro příslušné ústřední správní orgány tak složité vydat alespoň prohlášení k protiprávnímu jednání ze 17. listopadu 2014 na Albertově? Již sám pietní akt nejen nemůže, ale ani nesmí jakákoliv skupina občanů přeměnit na demonstraci, která nadto přesáhla tolerovatelné meze Kde je zákon, který zajistí zákonné meze svobodě projevu? Jsme přece právním státem!


Takovéto útoky na prezidenta jsou útoky proti našemu demokratickému zřízení i proti republice. Lidé, kteří se takovýchto útoků dopouštějí, samozřejmě s těmi, kteří stojí v pozadí takovýchto akcí, usilovně rozdělují náš národ. Co má následovat po tom?

Dr. O. Tuleškov









Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz