Jak „nestranně“ pracují Novinky.cz

Když si přečteme nadpis článku „Politici padají do sprostoty. Po Zemanovi se předvedl Filip“, můžeme nabýt dojmu, že tím prvním sprosťákem na naší politické scéně je prezident Miloš Zeman. Všichni víme, že tomu tak není. Tím dřívějším vulgaristou, a to dlouhodobým, nesrovnatelně výraznějším, proti němuž je v této disciplíně M. Zeman jen obyčejným břídilem, je zcela jednoznačně pan Karel Schwarzenberg, předseda TOP09, která káže morálku. A Pussy Riot právě s jeho pomocí získaly Havlovo cenu. Jak „vysoko“ jsme se dostali?

Knížecí slova“, jakkoliv peprná, média brala nejen s nadhledem, ale i s jakýmsi plézirem. Novináři i televizní redaktoři z některých těchto výrazivech řičeli téměř nadšením. Česká mluva byla dlouhá léta zaplevelenou zahrádkou, jíž pan dohlížitel nad českým jazykem neplel. Probudil se, až když bouře nad Zemanovou „vulgaritouou“ hřměla zemí. Asi plně nevěděl, která bije a proto se přidal hned na stranu jeho kritiků. Sám by od nás měl slíznout pořádné domluvy za léta nečinnosti, ovšem vinni jsme všichni. jež umožňovala další a další sprosťárny již ne jen ojedinělé a již ne jen jednotlivcům. V činech zjevných však svého ministra zahraničí přetrumfl ministerský předseda, když v adamovském rouše u jedené italské vily, plný vzrušení z přítomnosti žen, byl zvídavým fotoreportérem zvěčněn.

Pravdou tedy je, že tím pro nás klasickým vulgaristou byl a je pan Karel Schwarzenberg. Tak si ho přidejme do pořadí jako skutečného otce zakladatele "moderního" českého vulgarismu, jemuž rozvoji dodnes vydatně a příkladně pomáhá.

A tak páni redaktoři z Novinek.cz.: váš dvojí metr se nám již zajídá. Pokud nás nechcete informovat pravdivě, plně a včas, najděte si jiné řemeslo! Nechcete-li fyzicky pracovat, jistě se pro vás jako zasloužilé najde i nějaký post pohádkáře v dětském vysílání. My vás, a vám podobných, máme už dost.

J. Kovář










Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz