Jak chutná moc v podání Miroslavy Němcové


Vždy jsem si myslela, že ženy v politice budou přínosem, uklidňujícím momentem. Jak hluboce jsem se mýlila, dokazuje Miroslava Němcová. Nikomu nepřeji neúspěch, nicméně za ten, který provází ODS, si strana může sama. Jako by pod heslem »Čím hůř pro lidi, tím lépe pro nás« postupně pracovala na své záhubě. Ale to nechme být, každý strůjcem svého štěstí, bohužel, ODS strůjcem neštěstí pro nás všechny.


S napětím jsme čekali, s jakým programem tato strana, kterou dnes negativně hodnotí i její zakladatel Václav Klaus, přijde. Překvapení se dějí každý den. Opravdu jsme nikdo netušili, že vládní funkce si může každý z politiků vybrat sám. Miroslava Němcová sáhla po funkci nejvyšší: premiérka země, kterou její strana přivedla k naprostému debaklu, je její velký sen. Sen, jenž se, doufám, nikdy nesplní, protože v naší překrásné, byť malé zemi, žijí lidé, kteří používají rozum i srdce při své volbě. Chtít být premiérkou a protipólem prezidenta značí jen další boj a destrukci. Tu má Němcová zřejmě ve svém programu.


Politika je o vzájemné shodě, prospěšnosti pro naše občany a hledání cest umožňující prosperitu. Rozhodně politika neznamená boj s prezidentem, kterého si občané zvolili. Nevím, v kom má Miroslava Němcová vzor, ale rozhodně by neměla podléhat falešným nadějím.


Miloslava VOSTRÁ, místopředsedkyně ÚV KSČM a kandidátka do Poslanecké sněmovny, Středočeský kraj, Haló noviny

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz