Humanitární katastrofa v Evropě nevídaných rozměrů


ČT 1 přinesla informaci o pohřbu dvou školáků zabitých střelbou ukrajinského dělostřelectva na školním dvoře v Doněcku. Dokonce ukázala zřejmě jednu z plačících maminek obětí, která se vzlyky se obracela ke světu:

Jak dlouho nás zde budou ještě zabíjet.?Jak dlouho k tomu budou ostatní mlčet? Copak se nikdo nás nezastane?


"Naše lidskoprávní" organizace mluví o porušování lidských práv tam i onde, nejlépe samozřejmě v Číně, Rusku, na Kubě a pod. Ne však na jihovýchodě Ukrajiny.


My však říkáme, že lidská práva jsou poručována i na JV Ukrajiny, a to již měsíce a krvavě. Na fotografiích můžeme vidět zničené obytné domy, domky, infrastrukturu. Lidé za strašných podmínek, mají-li štěstí, přežívají. Ti se "smůlou" umírají. V nemocnicích nemají potřebné zdravotní prostředky, v krámech vázne zásobování. Trpí lidé, i děti a umírají. Před smrtí uteklo ze svých domovů kolem 1 milionu lidí.

Jde o humanitární katastrofu v Evropě nevídaných rozměrů. A EU, "strážce lidských práv" mlčí, dělá, že neslyší, nevidí.


A Ukrajina válčí dál. Válku vede již i za pomoci Západu, který kryje všechny zločiny spáchané jejími vojáky. Kdyby Západ nepodporoval Ukrajinu, již dávno by nemohla vést žádnou válku. Je to stát, který fakticky zbankrotoval. Přesto neustále řeční, že osvobodí občany Doněcka a Luhanska. Ti však o to nestojí. A svému"osvobození". banderovsko fašizujícími silami se brání a ubraní nebo raději zemřou.

Pod vládou fašistů, jak říkají, žili jejich dědové a otcové. Všichni si ještě pamatují, na masové vyvražďování obyvatelstva Němci, na ničení všeho, co patřilo k civilizovanému životu.


Česká republika by měla zaujmout pozici nad oběma stranami. Pak by mohla napomáhat k mírovému jednání. Zkusme se zasazovat o mír!

Zkusme vidět věci, jaké jsou! Ovšem je otázkou, zda naše ministerstvo zahraničí to dokáže, zda bude mít dostatek odvahy udělat potřebné kroky. Nedobrou vizitku si vytvořilo, když nebylo schopné vést ani diskusi s našimi krajany na Volyni, kteří chtějí se vrátit do vlasti svých předků. Podle našich informací je na MZV ČR téměř samý sirotek po K. Schwarzenbergovi. Budeme-li požadovat, aby začalo jinak pracovat, bez důkladného provětrání ministerstva se to neobejde.

J. Kovář

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz