Hlas unijních sirén voliče nenaláká


Tak jsme si opět v Metru 15.5.014 početli zjevně placenou inzerci lákající na eurovolby. Ze stránky na nás zírala rádoby dobromyslná tvář slovutného Kariho Schwarzenberga s nezbytným čibukem v ústech. Jeho slogan zní :"Jsem Evropan". Zpět, zavolal by úřada, a zapsal by se o rubriku níž - vždyť minule říkal, že je Böhme čili po našem Bémák? Pod ním akademička Illnerová tvrdí: "I my jsme EU, nehrajme si stále na oni a my". Kdopak to hraje na oni a my? My snad vymýšlíme ty euronesmysly, jako tomu pravdivě říkají Svobodní ? My zde nakazujeme solár a řepku, my zakazujeme rum a másla??


Režisér Menzel, proslulý opovrhovač "panelákovou luzou" a mající nás za "národ nevolníků, který vždycky zradí", zas pěje jinou. Prý se nemáme v EU chovat jako "burani", je to klub zasloužilých. Pěkně děkujem - my tam v Bruselu nebydlíme. Konečně hudebník Mládek horuje pro "produktivní kapitalismus". Známe jiný? Ten vždy produkoval je pro své vyvolené, pro své elity. Bezdomovce, dělníky a zemědělce hází do prachu polňaček kolem svých dálnic. Mládek chce EU očistit od "neproduktivního byrokratického socialismu". Neplete si hudebník rajchy? Neproduktivní a byrokratické bylo staré Rakousko. EU je daleko předčila, ovšem je pilnou pokračovatelkou.


V současnosti půjdu k směšným eurovolbám z rodiny sám. Ostatní nemají koho a co volit. Připadám si jako dinosaurus, ne jako muž světlých eurozítřků...

Světlé zítřky možná přeji eurorealistům. Rozhodně ne unijním fanatikům.

Staré Rakousko mělo heslo - BELLA GERUNT ALII, TU AUSTRIA FELIX NUBE - Války ať vedou jiní, ty šťastné Rakousko, zasnubuj se. Můžeme je obrátit na toto - Evropu ať šijí jiní, ty šťastné Švýcarsko buď neutrální.

Jiří Jaroš Nickelli, zaostalý volič chodící k volbám.

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz