Hladomor 2015 …

Překlad z ruštiny pro ČNL


Jak je děsivé si uvědomovat, že válka na Donbasu se postupně mění ve všednodennost pro Ukrajinu . Problémy a utrpení civilních obyvatel z Luganska a Doněcka se staly nezajímavými publiku, které lhostejně reaguje na další informace o obětech, odtahuje se od pomoci uprchlíkům, kteří zaplavují města ostatní Ukrajiny, míjí prosící lidi, kteří utekli z války v Donbasu. I v ruských médiích jdou informace o událostech na Ukrajině na vedlejší koleji na pozadí jejich vlastních problémů. Dokonce i lidé, kteří znají pravdu o válce, zdá se, že se s tím smířili.


Ještě děsivější je reakce ukrajinské společnosti a ukrajinských médií. Lidé zabití palbou Ukrajinské armády, se ani neberou v úvahu při posuzování ztrát, nikdo ani neoznamuje lítost za ně, oni jsou prostě zapomenuti. Ale pro mrtvé ukrajinské vojáky se pořádají panichidy, ctí se a oslavují. V mnohém se vztah ukrajinské společnosti k lidem z Donbasu odrazil v slavném výroku Porošenka, kde zuřivě prohlašuje, že budou "i nadále sedět ve sklepích" a že " s tím "nemohou nic udělat . " A nevypadá to jako důkaz o bombardování povstaleckého území ukrajinskou armádou? A to ukazuje jednotu Ukrajiny?


Na pozadí masivního ničení Donbasu, o kterém nemůže mlčet ani západní organizace na ochranu lidských práv Human Rights Watch, v poslední době ostře reagovala na prohlášení Jaceňjuka o tom, že "nejsou důkazy" o válečných zločinech Ukrajinská armády ( "Jaceňjuk, a mnoho dalších jsou pravděpodobně názoru, že není možné , aby platily zákony a způsoby války pro obě strany ," - řekl její ředitel Kenneth Roth ) ukrajinská společnost ignoruje další fakt - počátek skutečného hladomoru v Donbasu.


Přitom, podle údajů ukrajinského protikrizového multimediálního centra, do 18. prosince zemřelo hladem v Donbasu asi 80 lidí. Samozřejmě, v podstatě starší lidé a osoby se zdravotním postižením, ale během velký hladomor 1932-1933 v první řadě také umírali staří.


Můžeme uvažovat o nedostatku potravy v Donbasu v důsledku záměrné politiky Kyjeva? V zásadě platí, že ukrajinská vláda prostě ignoruje problémy obyvatel Donbasu, což lze již považovat za akt genocidy proti lidem, které považuje za své občany. Nicméně, jen na jednu nečinnost se Kyjev neomezuje. Za prvé, je třeba zmínit vlažné pokusy ukrajinských orgánů o zabránění přístupu humanitárních dodávek z Ruska. Teprve poté, co Moskva postavila Kyjev před fakt : konvoj vstoupí na území Donbasu s vaším souhlasem , nebo bez něj, Ukrajina teprve poslala své pohraničníky pro kontrolu kolony, a vyvolala další hysterii v médiích o dovozu zbraní a střeliva pod rouškou Červeného kříže.

. . .

A to vše se děje při potlesku teoretiků Majdanu, kteří prokazuji svou brutální povahu řečmi o tom, že: "Ukrajina není Donbasu nic dlužná. Žádné důchody a žádné platy. A pokud Donbas pomře hladem a zimou, nám na tom nezáleží ... " - píše blogger saracinua. "Rozbombardovaný Donbas – to je balast, vždy bude produkovat antimajdan" – soudí lvovský "novinář " Ostap Drozdov .


Pořádaje panichidy za oběti hladomoru,ukrajinská vláda cynicky oživuje krvavé metody minulosti, opakování chyby minulých režimů, které odešly do zapomnění. Rusofobie, misantropická povaha současného režimu a jeho banderovská ideologie, neschopnost uznání zločinné povahy jejich činnosti vedou k tomu, že budoucí generace budou muset století truchlit nad oběťmi současné vlády, kterých přibývá a přibývá.

Jaroslav Lodygin, Ukrajina


Tento článek je napsán speciálně pro web «Геополитика и мировая политика».

Při úplném nebo částečném použití materiálů je povinný odkaz na web «Геополитика и мировая политика».


http://mirpolitiki.net/politika/golodomor-2015-dezhavu-ukrainskoi-istorii.html

Datum publikace: 18/01/2015

Krácený překlad: P. Rejf. Nezávislá skupina Věrni zůstaneme

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz