Fintování

Eur Ing Dr Bohumil Kobliha


Kdo nehrával čutanou na některém z vršovických plácků, neví možná o co jde. Tedy fintování (dle Vršovic) je, když někdo předstírá něco (akci) a chce (dělá) něco zcela jiného. Klukovské neknižní sloveso má původ v podstatném jméně finta, zaznamenaném dokonce v Trávníčkově Slovníku spisovného jazyka českého. Slovo je převzaté z němčiny a znamená lest, úskok, přetvářku. Slovník potvrzuje, že jde (ve sportu) o klamný pohyb nebo klamavou akci.

Politici jsou zdatní sportovci v přemetech i v klamání tělem, a tak dnes už ani nezarazí, že je všude plno česky řečeno švindlů (opět z němčiny).


Pamatujeme nedávnou fintu, totiž "slavný" Irácký svazek (Iraq dossier), který byl zpracován anglickou výzvědnou službou MI6 (Millitary Inteligence 6) z přátelsky poskytnutých informací od kolegů z USA. CIA měli to podstatné údajně od skvělé špionážní agentury Izraele Mossadu. Izraelské speciální jednotky Gako UNIT 262) totiž už v roce 2002 byly údajně nasazeny, aby našly Saddamovy rakety a jeho atomovou pumu (viz např.The Sunday Times z 27.10.2002). Všechno to bylo mocně prezentováno v tisku i na TV, včetně fotografií objektů. Na základě Iráckého svazku, který nás ohromil údaji, jako že Saddam má nukleární zbraně a může zasáhnout Velkou Britanii během 45 minut(!), Království plně podpořilo USA v invazi na Irák, v sebeobraně. Pak se ale ukázalo, že vše byl podvrh. Šlo o válečnou lest či fintu, která připravila o život kolem čtvrt milionu lidí.


Když začala situace a vlastní mrtví jít na nervy britské veřejnosti, bylo zde před dvěma léty otevřeno "Veřejné šetření'. To zahrnulo i prohlášení Hanse Blixe, šéfa inspektora OSN, že Irák žádné atomové zbraně neměl. Šetření bylo uzavřeno loňského roku na jaře s tím, že výsledky budou prezentovány na podzim 2011. Výsledky na podzim prezentovány nebyly s tím, že budou veřejnosti předloženy až na jaře 2012. Těšíme se! Skromně soudím, že zveřejněny ani nemohou být, poněvadž by podlomily výsledky velmi podobných "odhalení" tajnými službami Izraele o Iránu, a to by zřejmě nebylo taktické ani vhodné. Proč? Mluvím totiž o dávné touze Izraele bombardovat Irán a jeho laboratoře a vývojová střediska atomové energie. Už v The Sunday Times 18.7.2004 byly prezentovány zprávy a dokonce mapky, jak izraelská komanda a letadla F-151 zničí iránské instalace nukleárního výzkumu. Už tehdy (r.2004!) izraelský premiér Ariel Sharon prohlásil: "Izrael nedovolí aby Irán byl vyzbrojen nukleární zbraní".


Současná psychologická válka proti iránskému obyvatelstvu a úsilí o přízeň západních duší pro podporu útoku na Irán kulminuje. 25.března 2012 světový The Sunday Times na straně 27 přinesl zaručenou zprávu plus náčrtky o tom, jak izraelské výsadky v převlečení za iránské vojáky, pronikly vrtulníky(!) a na 4x4 do území Iránu z iráckého Kurdistanu, kde údajně mají permanentní základny! Tak Izraelci odhalili "skutečnosti" o iránském nukleárním zbrojení.


Dokumenty o tom předal izraelský premiér Netanyahu prezidentu Baracku Obamovi. Proč ty instalace rovnou nevyhodili do povětří, neřekli. O.K. koukej!

V každé "hře" je obtížné hrát s hráči s falešnými kartami. V politice to už stálo a může stát znovu statisíce životů. Zpropadené je, že zde nejde vůbec o strach z nukleární zbraně, ale o iránskou naftu (stejně jako o tu iráckou) k zajištění postupných cílů pro světovládu Bankéřů světa.

Londýn, 9.4.2012.

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz