Ferda Mravenec, Josef Švejk a Kocábova TOP parta


Při televizním pohledu na válečného Michaela Kocába, nečekají nás dobré časy. Česká pravice, se svým TOP praporečníkem Karlem Schwarzenbergem, ještě nevydýchala ten nedávný senátní výprask a již znovu ožila. Velkou naději u nich vyvolává tolik proklamované unijní tažení na Moskvu. Jejich věrní, tedy Bursíkové, Štětinové, Kocábové…., dnes mávají protiruskou Petici pod názvem „ Jsme česká republika“. Tedy Oni vyvolení, jak tomu rozumím, jsou ti co mohou mluvit nás, za český stát. Kde se vzali, tu se vzali …. a už mluví za nás české občany. Když do Senátu neprošli, zkoušejí to jinak. V senátních volbách totiž prohráli k.o.


Ale nevzdávají to, schytal to od nich i český prezident Miloš Zeman, za svůj odmítavý postoj k protiruským sankcím. Prezident České republiky, řekl jen to, co si myslí většina národa. Nejsme přece Protektorátem ani vazalem.


Pod onou „Kocábovou a Bursíkovou Peticí je deset tisíc jmen. Kocábové s ní mávají, mají prostor v mediích, asi čekali větší zájem u podpisových archů a uznalé volání „hurá, hurá…. “


Dnes u nich vládne zklamání. Své smutné zkušenosti s námi Čechy měla před 100lety i Vídeň s tažením na Bělehrad, ani k protiruskému tažení nás nedohnali za časů Protektorátu. My, Češi a Moravané, máme v sobě, jak husitské dědictví, tak i slovanskou vzájemnost. Přátele si vybíráme, historii neměníme. Místo tažení na Východ jsme s československými legiemi a později s Rudou armádou, osvobozovali Západ.


Ale je třeba přiznat že pod Petici jsou mnohé zajímavé osobnosti. Jména, jako Ferda Mravenec, Jára Cimrman, Pučálkovic Amina a Josef Švejk, jsou jména světu známá. Vladimíra Putina, jistě při těch velkých jménech, dnes obestírají chmury.


Naskýtá se otázka, zda to bude opět zavelí onen statečný voják Švejk, který na vozíku pojede pražskými ulicemi, mávajíce z vozíku berlemi, za volání „hurá, hurá, na Rusko“. A lidé budou mávat a volat také hurá, hurá, hurá…


A naše česká media v čele s Českou televizí, zaznamenají tento výjimečný okamžik pro budoucnost. Noviny budou konstatovat, že v této velké době, při pohledu na oddaného syna našeho národa, se u nás zcela jistě vzedme velká míra vlastenectví. A Švejkovo úpěnlivé volání „ Na Rusko“ bude mít živý ohlas v ulicích našich měst. Jistě se k němu přidá i další náš velikán Jára Cimrman. Nesmíme zapomenout ani na štěkající Pučálkovic Aminu a také na Ferdu Mravence s celým mraveništěm. Ferda jistě velkou radost udělá svému stařičkému orlickému hajnému tam, kde má své mraveniště.


Přání na závěr, „pane kníže, prosím, jen toho Ferdu při tom velkém východním tažení nezašlápněte, děti ho mají rádi “.

Přemysl Votava, Praha

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz