Exportovaná revoluce do Sýrie

(Humanitární intervence aneb jak se dělá změna režimu)


V syrském Homsu vzdalo se v posledních dnech úřadům 600 místních bojovníků a 118 žoldáků z arabských a dalších zemí. Situace v Homsu, který byl dlouhé měsíce baštou ozbrojených protivládních skupin a nedávno byl převzat pod kontrolu vládní armády, se postupně normalizuje.


V pátek tam přišel humanitární konvoj Mezinárodního výboru Červeného Kříže a Syrské společnosti Červeného Půlměsíce. Dopravil potraviny, pitnou vodu a léky. Zaměstnanci mezinárodní mise poskytují obyvatelům lékařskou pomoc a evakuují raněné. Avšak ve třech městských čtvrtích zůstala ohniska odporu vládním silám.


V neděli vládní vojska ostřelovala pozice povstalců ve městech El Quseir a Rastan. Současně pokračovala v likvidaci ozbrojenců ve městě Homsu.


Byly zlikvidovány skupiny teroristů ve dvou okresech. Vyšla najevo další fakta o zločinech „povstalců“ – ve čtvrti Bab Amr byla objevena těla 115 občanů, které mají na svědomí. Mnohé ulice a budovy jsou zaminovány, proto zatím pracovníky Červeného kříže do této čtvrti nepouštějí.


Mossad, Blackwater a CIA vedli operace v Homs


Asi 700 arabských a západních střelců se vzdalo v Baba Amro, sdělily dobře informované zdroje Al-Manar, dodaly, že “v následujících dnech budou odhaleny obrovská a kritická překvapení….jako třeba zabavené zbraně, vojenské taktiky ozbrojených skupin a strany, které na operace dohlížely.”


Zdroje dále zpravodajské stránce řekly, že operace v Homs bude u konce maximálně do 5 až 8 dnů.


V Baba Amro poprvé použity zbraně z Izraele


Syrský expert strategických záležitostí Salim Harba poznamenal, že čtvrť Baba Amro a oblasti, které ji obklopují, byly od organizačních a velitelských struktur ozbrojených gangů vyprázdněny s minimálním počtem vojenských a civilních ztrát.


Harba pro Al-Manar řekl, že zajatí střelci mají arabská občanství, včetně Perského zálivu, Iráku a Libanonu…mezi nimi jsou také katarští zpravodajští agenti a ne-arabští bojovníci z Afghanistánu, Turecka a některý evropských zemí jako je Francie.“


Syrská armáda také odhalila tunely a vybavení. Dodal a poukázal na “pokročilé izraelské, evropské a americké zbraně, které ještě nebyly testovány v zemích výroby, bezpečnostní složky zabavily také izraelské granáty, dalekohledy s nočním viděním a komunikační systémy.”


Harba řekl, že “na libanonské hranici byly vytvořeny komunikační stanice, aby dohlížely na vojenské operace v Baba Amro a zajistily kontakt mezi veliteli v terénu a koordinační kanceláří v hlavním městě Kataru Dauhá.”


Potvrdil, že “výsledkem této koordinace byl útěk britských novinářů z Homs přes libanonské hranice.”

Syrský strategický expert odhalil, že “komunikační stanice jsou ovládány Libanonci; někteří z nich jsou členové parlamentního bloku Strany budoucnosti”(pozn.překl.: Kdo jiný, než Saad Hariri), a dodal, že “tito lidé pracovali na změně regionu Wadi Khaled na strategickou oblast pro Baba Amro.”


Mossad, Blackwater vedli z Kataru operace v Homs


Dále Salim Harba Al-Manar odhalil, že “v Kataru byla vytvořena koordinační kancelář s podporou USA a Perského zálivu. Tato kancelář zahrnuje americké, francouzské a zvláště katarské a saúdskoarabské zpravodajské agenty, CIA, Mossad, agenty Blackwateru a členy Syrské národní rady.”


Katar také uzavřel dohody s izraelskými a americkými společnostmi pro vyzbrojení ozbrojených skupin a země z Perského zálivu tyto dohody financují.” dodal.


Syrský expert poukázal, že “význam bezpečnostní operace v Homs je výsledkem vysokých očekávání, která regionální a mezinárodní strany měly z ozbrojených gangů v Baba Amro…chtěli změnit Homs v nové Benghazi,”


Naznačil, že operace byly provedeny s profesionalismem a přesností, ujistil, že dokumenty budou odhaleny v pravý čas.


Úřady teď neodhalí všechno, co mají…Syrské bezpečnostní složky mají dokumenty a přiznání, která můžou poškodit každého, kdo se spikl proti Sýrii, a mohly by způsobit bezpečnostní a politickou změnu, nejen na vnitřní úrovni Sýrie, ale také na regionální.”


Harba považoval všechny konference a schůze “nepřátel Sýrie” za dláždění cesty pro americkou iniciativu pod “humanitárním” štítem.


Vyvodil: “Na konci se USA podvolí ruské iniciativě poté, co si uvědomí, že konfrontace jen vyústí v jejich porážku a že syrský režim je pořád dostatečně silný, aby s konspirací bojoval.”


Humanitární intervence aneb jak se dělá změna režimu


Rozsah lží o dění ve Svazové republice Jugoslávii na konci devadesátých let za účelem ospravedlnění války vedené NATO je dlouho znám, ale média o těchto skutečnostech až na dílčí případy dodnes mlčí. Ospravedlnit útok na Jugoslávii se před národem snažila i tehdejší spolková vláda rudo-zelené koalice. Respektovaný německý televizní program „Time Travel“ poskytl po třinácti letech důkaz o podvodu německé vlády, kterým zpracovala veřejné mínění, aby souhlasilo s válkou.


Tehdejší ministr obrany Rudolf Scharping věděl o tom, že se v Kosovu neuskutečnil žádný masakr civilistů vládními jednotkami, ale boj mezi ozbrojenými teroristy z UÇK a srbskou armádou. Přesto použil fotografie mrtvých těl jako pádný důkaz k ospravedlnění bombardování Jugoslávie. Nekriticky převzal albánskou verzi a mrtvoly z fotografií vydával za čtyřicet neozbrojených albánských civilistů, údajně zmasakrovaných srbskými silami v lednu 1999 při etnické čistce v kosovské vesnici Račak.

Srbské orgány s touto interpretací nesouhlasily a tvrdily, že těla Albánců byla upravena tak, aby vypadala jako těla civilistů. Ve skutečnosti šlo o padlé bojovníky UÇK, převlečené po smrti do civilních šatů a snesené na jedno místo, aby byl vyvolán dojem hromadné popravy. Bývalý brigádní generál německé armády a poradce OBSE Heinz Loquai, který měl později možnost nahlédnout do tajných dokumentů, zjistil, že na místě činu byly uskutečněny změny, což potvrdili i dva francouzští novináři. Během procesu s prezidentem Miloševićem v Haagu vyšly najevo skutečnosti zcela popírající albánskou verzi. Na rukou mrtvých se prokázala přítomnost střelného prachu. To znamená, že sami stříleli a zemřeli v boji, nikoliv při smyšlené etnické čistce. Fotografie z Račaku splnily svůj účel – německá média jim uvěřila a zpracovala veřejné mínění, které nabylo dojmu, že je správné se této „humanitární války“ účastnit a že útok NATO na Srbsko byl nutný.


Války nejsou populární a vždy je potřeba je před veřejností nějak zdůvodnit. Scharpingův manévr byl úspěšný stejně jako Bushovy mystifikace ohledně Saddámova vlastnictví zbraní hromadného ničení a spojenectví s al-Káidou, jež posloužily při ospravedlnění války proti Iráku. Každá lež je však jednoho dne odhalena. Případ zneužitých fotografií z Kosova nebo jiných dezinformací za účelem rozpoutání války a svržení nepohodlného režimu v konkrétní zemi se dá univerzálně použít v podstatě kdekoliv na světě. S velkou rezervou je třeba brát i informace o dění v Sýrii, údajných masakrech civilistů v Homsu a evidentně nadhodnoceném počtu obětí (z nichž významnou část tvoří vojáci syrské armády, o kterých média referují jako o „Asadových ozbrojencích“). Internetem např. koluje video, jak si syrští povstalci sami vyrábí masakr civilistů (viz odkaz).


Zde je návod, jak úspěšně změnit nepohodlný režim a vydávat to za šíření demokracie:


1. Vyzbrojení opozice (často extremistické a teroristické), která střílí po civilistech a příslušnících armády a policie. Zpravidla se opevní v jednom městě (Benghází, Homs), které slouží jako její základna. Součástí je i profesionální výcvik tzv. rebelů, vyslání zahraničních žoldáků a tajných služeb západních států.


2. Média, která vždy ochotně poslouží válečné propagandě, přinesou záběry mrtvých, prezentované jako mírumilovné oběti represí krutého režimu. Regulérní armáda státu je nazývána „vládními ozbrojenci“ a o ozbrojených banditech a teroristech se mluví jako o „opozici“. Média zároveň pomohou vykreslit vládnoucí režim jako „darebácký“.


3. Začne být stupňován mezinárodní tlak, jsou zavedeny sankce. Připravuje se půda pro „humanitární intervenci“ s cílem ochrany civilistů (rozuměj svržení režimu). Světové veřejné mínění je po dlouhodobé propagandě zpracované natolik, že se nestaví proti vojenskému zásahu a bombardování.


4. Následuje útok NATO a v zemi vypukne občanská válka a chaos. V případě souhlasu Rady bezpečnosti OSN je zcela otevřena cesta k okupaci a změně režimu z protiamerického na prozápadní. Bombardování zničí celou zemi, čímž se otevírá byznys pro západní firmy, které infrastrukturu zrekonstruují (týká se to jen firem států, podílejících se na útoku).


5. Úspěšně proběhla změna režimu na „demokratický“. Prezident je zavražděn nebo popraven. V zemi nadále panuje chaos a sektářské násilí. Propadá se životní úroveň, ale surovinové bohatství je již bezpečně pod kontrolou globálních koncernů. Etnické a náboženské minority jsou pronásledovány a hromadně migrují ze země. Po uplynutí určité doby se objevují důkazy o zfalšování fotografií, videí a nepodloženosti informací, které vedly k útoku. Tou dobou už se však připravuje útok na jiný „darebácký“ stát. Lidé zvyklí na zkratkovité informace již zapomněli, co se stalo, a přestali uvažovat v souvislostech.

Ondřej Kosina

Zdroj: http://www.vasevec.cz/vip-blogy/humanitarni-intervence-aneb-jak-se-dela-zmena-rezimu inShare , AC24

John McCain vyzval k náletům na Sýrii


Arizonský senátor a člen výboru pro ozbrojené síly John McCain včera zaútočil na Obamovu administrativu, že je v reakci na násilí v Sýrii "příliš pasivní", a vyzval k Američany vedeným náletům na jednotky prezidenta Bašára Asada. Je prvním senátorem, který veřejně vyzval k takovým útokům.


Podle senátora přišel čas pro"novou politiku", tj. útoky na Asadovy jednotky, což, jak upozornil, zahrnuje i úkol alespoň částečně zničit protivzdušnou obranu Sýrie.


Podle McCaina je třeba zajistit, že vítězové konfliktu budou stát na straně USA.


Senátor se během vystoupení zmínil o argumentaci ministryně zahraničí Hillary Clintonové, podle níž USA odmítají poskytnout povstalcům ozbrojenou pomoc, protože hrozí, že tím podpoří skupiny teroristů. Podle McCaina se administrativa málo snaží navázat s povstalci přímé kontakty.

Britské listy, 6.3.2012

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz