Existence našeho národa a čs. státu jsou pro nás hodnotami životními

Náš národ vyspěl v druhé polovině 19. století. Početně sílil a bohatl. Přes útlak v Rakousku-Uhersku přešel od požadavku trializace říše k cíli vytvoření samostatného státu.

V bojích krvavých a bezohledných se rodila naše republika. ČSR se stala v době několika let ostrůvkem demokracie ve střední Evropě. Byla zničena nacistickým Německem za pomoci velké většiny Němců žijících v republice. A opět náš národ prodělal krvavou lázeň, aby nakonec republiku obnovil.


Všem těm, kteří pohrdají českým národem, chceme říci, že náš národ, na rozdíl od Polabských a Přímořských Slovanů, kteří zahynuli germánským ohněm a mečem, udržel svou existenci, ač každá jeho generace platila za toto úsilí mnohými životy. Jsme hrdi na své předky, že obstáli před germánským Drang nach Osten.

Jsme hrdi na své předky, že udrželi svou státnost, či v těžkých dobách alespoň vědomí o ní, a v příhodných historických okamžicích český stát vždy obnovovali.


Dnes stojíme opět před životně nebezpečnou hrozbou, s níž přicházejí "federalisté z EU". Český stát by se měl v jejich podání změnit na jakýsi jeden z krajů federální Evropy. Nejdříve by nám vzali stát, pak postupně kulturu a jazyk. Přestali bychom existovat.

Současné generace by tak prohrály vše, co naši předkové více než 1100 let budovali a obhajovali svými životy, svou prací.


Federální evropský stát nechceme! Je otázkou, zda tento stát by byl více evropský něž německý. Již Hitler, jak vyhlašoval, přece bojoval za jednotnou Evropu. Ano, mnozí historici tvrdí, že současná Evropa má nacistické kořeny. Ať již je to tak, či onak, Německo v této Evropě hraje dominantní úlohu, jež sílí. I tento fakt je pro nás nebezpečným.


Pan K. Schwarzenberg a jemu podobní táhli republiku stále blíže k Německu. V současnosti jsme již na Německu v mnohém fakticky závislí. Proč? Protože naši politici dělali jednostrannou politiku germanofilní, jež je nám historicky cizí.

Vliv Německa vyvažujme vlivy dalšími, případně i ruskými, francouzskými, tak jak činili i naši předkové. Naše geografické postavení v Evropě nám diktuje politiku "všech azimutů". Tak překonáme německý tlak, který by pro nás mohl být ještě zhoubnější.


Cožpak Němci nemají jiné než imperiální tradice? Cožpak Evropa musí být pod německou kuratelou a vyvíjet se podle německých představ?

Samozřejmě nikoliv! Proti další centralizaci v Evropě jsou jak mnozí Angličané, Francouzi, Italové, Řekové i další, tak i někteří Němci. Společně můžeme transformovat Evropu ve svobodné společenství svrchovaných, rovnoprávných, spolupracujících a sociálně spravedlivých státu.


Vše to přepisování našich dějin, hanobení našeho národa a státu není ničím jiným, než přípravou k dalším pro nás případně i zničujícím krokům. Vzdorujme tomuto mnohovrstevnému brutálnímu procesu ještě v jeho počátcích, jinak může být pozdě!

Vážení přátelé, společně to dokážeme! Vytvořme, bez ohledu na levou či pravou politickou příslušnost, spolupracující obranné společenství! Jeho zárodek můžeme spatřovat ve Vlasteneckém fóru. Cizí nechceme, své budeme bránit! Jsme s vámi, buďte s námi! Společně historický poslání naplníme. Ubráníme náš národ i stát.

Jsme Češi, dědici tradic husitských i českobratrských, obroditelských, legionářských i odbojových, masarykovských i benešovských, a morálních hodnot jimi zprostředkovaných.

Dědictví svých otců nezradíme, ale poneseme dějinami dále bez ohledu na četná protivenství, která nás očekávají. Staňme se společenstvím, které dokáže demokracii z oblasti politické přenést i do oblasti sociální a ekonomické!


Byli jsme před Rakouskem a budeme i po něm, říkával F. Palacký. A měl pravdu! Dnes můžeme, pokud zhoubným procesům budeme společně usilovně vzdorovat, se stejnou jistotou prohlásit: „Byli jsme před federalizující Evropskou unií, budeme i po ní!“

Dr. O. Tuleškov

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz