Čtyři dny MH17

Eurlng Dr Bohumil Kobliha


Jak dlouho trvá vyšetřování, když je někde automobilní havárie nebo v domácnosti vybuchne plyn, natož když něco vyhoří? Každý občan Anglie (ale i jinde) může zaznamenat, když chodí po řadu dní i týdnů okolo policejních žlutočerných pásek označujících území, že tam se něco stalo, děje a kam se nesmí. Trénovaní policisté či členové jiných vyšetřujících orgánů tam sbírají o tom evidenci. Můžeme pak, jak vyšetřování pokračuje, sledovat osoby v kombinézách, jak čtvereční decimetr za decimetrem shledávají možné stopy, které by mohly vést k příčinám neštěstí, havárie či jiného maléru, oharkem cigarety počínaje a kouskem plechu konče.


Při hledání příčin leteckých havárií se studují trosky v hangárech, kam se zbytky snáší a sestavují do modelu draku, tak jak patří. Zkoumají se trhliny, každý spoj, trubička, kabel, šroub či matka. Odhalovat příčiny, či skutečného viníka, trvá měsíce. Chce to profesionalitu. Můj kamarád a kolega ze studii i na strojní fakultě, amatérský pilot, po promoci absolvoval další školení a stal se inspektorem pro letecké katastrofy.


Přijít na kloub co zavinilo ztráty, smrt lidí a miliony na materiálových škodách, co se skutečně stalo, není snadné. Proto mne osobně v Londýně, a jistě každého kdo jen trochu užívá mozek, nemohl neohromit uragan novinové i televizní propagandy proti Ruské Federaci, a jmenovitě nelogické obviňování Putina za katastrofu Malaysia Airline linky MH17 nad územím Východní Ukrajiny 17.7.2014, kde zahynulo 298 lidí. Komu hluk novinářské smrště mohl posloužit? Analytik deníku The Times Michael Binyon 19.7.2014 poznamenal: "Netanyahu takes his chance as world eyes Ukraine"... situace využil pan ministerský předseda Izraele k útoku na Gazu, kde palestinských obětí je zatím 581 a přibývají. 22. července 2014 nedělník The Sunday Times (dále jen S.T.) spustil protiruskou kanonádu pod titulkem "MH17: Russia in the dock' - Rusko na lavici obžalovaných. V článku se uvádí, že US a Britské tajné služby jsou přesvědčeny, že letadlo bylo sestřeleno ukrajinskými pro-ruskými rebely a dokonce obviňují Ruskou Federaci, že za tím vším je. Tři dny po katastrofě odsuzovat dokonce třetí osobu bez vyšetřování, je trestuhodné a nechutným aktem špinavé propagandy, která se proti Rusku a Putinovi osobně delší dobu vede. K tomu připomeňme "montáž" S.T. ze 6.7.2014 profesora zahraničních záležitostí Waltera Russel/ Mead z New York Board College (Annandale), s titulem "An axis of aggresion..." - Osa agrese, jak se Rusko, Čína a Irán (!) chystají na Západ!!!


Vzpomeňme kolik USA má mateřských letadlových lodí (MLL) - čtrnáct a připojené útočné bojové grupy. Kolik jich má Rusko? Žádnou (!), poněvadž tu jednu jedinou MLL Krivoj přenechali Číňanům, aby měli čím hájit území svých zájmů (naftu) v Jižním Čínském moři. Kdo tedy chystá agresi a kam?


21.7.2014 londýnský The Evening Standard, hned na první stránce uvádí o katastrofě linky MH17 "kachnu" o tom, že těla mrtvých byla "pašována" bůhví kam a že Putin nedokázal zajistit přístup do místa katastrofy mezinárodním specialistům! Putin přece nevládne nad Ukrajinou!!! Den na to 22. července ten samy plátek oznámil, že chladírenský vlak s oběťmi katastrofy "konečně" dorazil do Charkova. Odtud letecky do Holandska, jak už víme.


V komuniké 23.7.2014 TV BBC1 oznámilo, že USA neobviňuje za "sestřelení" Ruskou federaci.To je obrat! Černé schránky MH17 byly předány Západu...

Londýn, 24.7.2014

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz