Armáda proti civilistům?

Před 69lety končila 2. světová válka. Dnes na Ukrajině je opět nasazena pravidelná armáda proti civilistům. Nad městy létají bojová letadla. Rakety dopadají na odbojná města. Obrněná technika útočí na demonstrující obyvatele měst. Agentury hlásí  první mrtvé. Do armády jsou povoláváni noví odvedenci. Vláda Ukrajiny vyhlásila brannou povinnost. Proti komu ?  Nedávno přijaté Ženevské dohody se neplní. Co bude dál ? Budeme čekat na nové stovky mrtvých? Budeme tleskat vojenskému tažení Kyjeva, 69let po druhé světové válce ?


V době probíhající prezidentské volební kampaně na Ukrajině, jsou nasazeny obrněné transportéry, vrtulníky a  tanky proti demonstrujícím. Jeden krvavý Majdan ukrajinské vládě asi nestačil. Dnes na východě země začala nová repríza Majdanu. Provokace Ukrajiny povedou k možnému zastavení dodávek plynu či ropy do Evropy.  Jestli je toto cílem, tedy vyprovokovat Rusko k tomuto řešení,  tak je to krátkozraká politika.


MZV ČR by se mělo chovat zodpovědně a nemělo by mlčet. Mělo by jasně říci " tak takhle NE !!! ".  Toto dobrodružství musí skončit. Ekonomika Ukrajiny,  jde stále rychleji až ke dnu. A zaplatí to ve finále EU, tedy i český občan.


Nelze zapomenout, že právě před 15 padaly bomby na Srbsko. Umírali civilisté,umírali děti, bylo to NATO,  které tzv. humanitárně bombardovalo Srbsko a ČR s tím ostudně souhlasila. Nezapomínáme ani na nedávná válečná tažení NATO na Libyi, Sýrii, Irák, Afganistán.....Tam všude umírali lidé a my jsme s tím opět souhlasili. V těchto zemích ani po 10 letech není klid, právě naopak. Tyto země jsou před rozpadem.


Jízlivost na závěr. Protiruské tažení dostalo trhlinu.

Proto je MZV a vláda ČR nejspíše zticha, nejspíše proto, abychom velkého bratra za mořem nepozlobili.  Samostatná zahraniční politika je nám cizí. Smutná vizitka České republiky.

S pozdravem Přemysl Votava, občan ČR, Praha 

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz