Ambice bankéřů světa

Eur Ing Dr Bohumil Kobliha


Kdo pozoruje svět pod zorným úhlem prosté logiky, musel být překvapen, když 6.11.2012 čtyřicátý čtvrtý prezident USA Barack Obama byl zvolen podruhé. Jak to bylo možné, když jeho "úspěchy" na poli národního hospodářství USA byly a jsou katastrofální, o "výdobytcích" v mezinárodní politice a "vítězstvích" na „válečných polích“ nemluvě? Základ k jeho znovuzvolení je prostě v tom, že při posledních volbách 5. listopadu 2008 míšenec Obama, vybraný jako první "černý" prezident, dostal tehdy v posledních pár týdnech před datem do volebních fondů náhle finanční injekci. Bylo to o čtyři sta milionů dolarů navíc než měl jeho oponent, republikánský senátor John McCain. Ten, kdo do něj vložil takové peníze, nezahodí přece léta budování svých pozic k dobývání světa jen tak. Naopak musí si šanci utvrdit. Na nejdůležitější post "Secretary of State" (po našem minister zahraničí) byla přece prostrkána Hillary Clinton, choť věrného dřívějšího prezidenta Billa. Na druhou nejdůležitější funkci ve státě, totiž šéfa CIA, byl dosazen 19. února 2009 Leon Panetta. V červnu 2010 na nejzávažnější místo velícího generála byl vybrán čtyřhvězdičkový generál David Petraeus, "vítěz" nad Irákem, aby nahradil na válečném poli Afganistanu gen. Stanley McChrystala a měl čáku na velitele celého NATO..


Ke ctnostem Baracka Obamy se řadí, že vyhlásil věrnost Izraeli a ministerskému předsedovi Netanyahovi přislíbil, že po vítězných volbách vyřídí "nukleární" Irán.

Významnou roli v Obamově vítězství hrály bezesporu sympatie rasové (všichni černí a ostatní barevní), včetně vášní etnických (Hispanisti) a fakt, že (dle demografických předpovědí), v brzké budoucnosti nebude už rozhodující americký volič bílý. Konečně proto byl prostrkán v prvé řadě.


Konfigurace světa se mění, žijeme na přelomu

Pozorujeme, že následkem prosazování politiky bankéřů světa se USA nesmírně zadlužuje a ne všichni na tu jejich "světovládu" chtějí přispívat. V US parlamentu (House of Representatives) se poslanci vzbouřili proti Obamovi hned po jeho zvolení. Položili mu nůž na krk s tím, že musí vyřešit finanční útes/sraz ("fiscal cliff“), který ohrožuje v Americe všechny (viz esej "Peníze podložené válkou" z 24.9.2012). "Sráz" má Obama, dle republikánů, vyřešit do měsíce. Totiž prostor pro americké zadlužování („debt ceiling“ US zákonem stanovený) bude koncem roku vyčerpán. Jak ale zapravit dluhy a ještě si při tom nějak na nesmyslnou politiku dále půjčovat? To "jak?" je stále zapeklitější. .


K situaci si připomeňme manipulace bankéřů světa a "vládců vesmíru" Bilderbergů. V dřívější esejí "Zvůlí ke katastrofě" z 30.10.2012 jsme načrtli jednu z metod plánu Bilderbergů, jak se přes své "páky a převody" trvale snaží, aby svět byl průběžně vyváděn z rovnováhy, především umělým vystavováním občanů nezákonným nátlakům, což má vést či citýrovat občany přes fyzický, mentální a emocionální stres ke stavu permanentního vyšinutí a k desorientaci. To má vyústit nakonec v apatii občanů a vzdání se vůli/tahům "vládců vesmíru" - Bilderbergům, či bankéřům světa.


Pokud vůdcové, jednotlivci či státy se nechtějí vzdát, jsou tu pod nejrůznějšími záminkami vyprovokovávané "malé války" (ty zahrnují likvidování vůdců odporu atentáty). "Válčičkami" dochází k destrukcím a devastacím na celých rozsáhlých územích, zejména bombardováním. Akce slouží k tomu, aby ti, kterým zbyl jen holý život, se museli starat o střechu nad hlavou a o základní životní potřeby, a tedy nepřekáželi mocným tohoto světa v jejich projektech.

Velkorysí a charitativní bankéři světa samozřejmě poskytnou pak "pomoc" a rozsáhlé půjčky, k opravám i stavbám nových domů a sídlišť, včetně všeho co k tomu přísluší. Dodají laskavě ze svých zemí i odborníky na rekonstrukce, stavební a jiné firmy, pro které tak zajistí práci, odbyt materiálů i výrobků a roztočí kola svého průmyslu. Prostrkají zbídačelým i způsobnou vládu vazalů.

Celé národy se tak tou "pomocí" stanou závislí na. bankéřích světa a jsou z nich novodobí nevolníci. Příklady z nedávné minulosti potvrzující tyto praxe si každý může vyjmenovávat sám.

Nepohodlná situace rozkotává celý svět. V USA sloužit pod figurou prezidenta Obamy přestává být záviděníhodné. Nedávno provedl ve vládní sféře závažné přesuny, které svědčí o tom, že se chystá splnit své závazky k Izraeli a k bankéřům světa, což znamená další války na ty, co se nechtějí poddat.

Nadějného generála Davida Petraeuse povolal do místa náčelníka CIA a dřívějšího šéfa CIA Leona Panettu povýšil na ministra obrany ("Defence Secretary"). Má to svoji logiku. Pro moderní válku musí náčelník CIA sloužit především nárokům armády, a zároveň pro ministra války je výhodné mít znalosti z praktik a možností CIA.

Dřívější ministr obrany Robert Gates přestal být Obamovi pohodlný. Vůbec nebyl nadšený zavražděním Bin Ladena v květnu 2011 stylem kovbojských padouchů, ani nesouhlasil s požadavkem předání/dodávek nejnovějších US taktických raket s atomovými hlavicemi pro Izrael k zamýšlené destrukci Iránských podzemních nukleárních laboratoří.

Stav věcí po opakovaném zvolení Obamy přestává být vábný pro všechny jeho včerejší nejbližší spolupracovníky! Kdo chce do dalších válek? Kdo kdy chtěl být obviněn z válečných zločinů?

Paní Hillary Clintonová prohlásila, že po Novém roce rezignuje. To kamufluje tvrzením, že se chce připravit na prezidentskou kandidaturu v příštích volbách. Jako důvod k rezignaci je to O.K., ale čáku na prezidentku má spíše Obamova manželka Michelle, co pěstuje na záhumenku u Bílého domu zeleninu.


V této situaci se "příhoda" gen. Petraeuse s paní Paulou Broadwell velmi hodila jako důvod jeho rezignace. Ten případ račte všichni jistě znát. Mrs Broadwell byla podplukovníkem US reserv s ambicí...

Když Petraeus nahlédl do praxe CIA, asi nechce být dále zodpovědný za to, co tato organizace má sehrát a chystá.

Podobně můžeme očekávat rezignaci ministra obrany Leona Panetty. Co ten si přistrojí jako důvod?

Nejsilnější trojka ve státě dánském bude tedy muset být nahrazena. Perných oříšků prezidentu Obamovi, ale i těm v zákulisí, přibývá.

Londýn, 24.11. 2012

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz