Zeman podle očekávání

Jak se dalo čekat, prezident Zeman na sjezdu KSČM podpořil antikomunistické Filipovo křídlo.

Myslel snad někdo, že Filip pozval Zemana na sjezd za jiným účelem, než bylo posílení jeho funebrácké pozice? Pro mě to není žádné překvapení. Jistě se vbrzku v mém okolí a mezi známými objeví někteří posměváčci, kteří spustí: Vidíš, vidíš a to jsi ho propagoval při volbě prezidenta! A teď pomáhá potopit tvoji stranu.

Je to samozřejmě poněkud jinak. Současná KSČM není moje strana. Při volbě na prezidenta jsme podporovali nejlepší možnost ze špatné nabídky a také bylo potřeba zabránit ohrožení již tak mizerné suverenity našeho státu, ne-li přímo jeho likvidaci. A k tomu by se v podání některých úplatných politických prostitutů jistě směřovalo.

Jinak jsem se nikdy netajil tím, že s M. Zemanem nesouhlasím v některých otázkách. Zcela jistě ve dvou. Jednak v otázce řešení ekonomiky a potom v přístupu k Evropské unii, ve kterém jeho předchůdce Klaus byl asi lepší.

Na vystoupení M. Zemana, pokud ho agentury věrohodně komentovaly, jsem jen seznal, že mé očekávání podpory likvidátorů KSČM bylo důvodné. Hodně mi ale vadí způsob, kterým se to stalo. Současný prezident M. Zeman se zařadil do početné řady účelových vykladačů historie a to si mohl dle mého soudu odpustit, protože to nemá zapotřebí.

Smutné pak na tom je, že kromě Filipa a Dolejše, kteří byli jistě spokojeni s antikomunistickým účelovým hodnocením historie KSČ, se našli v sále i blbečkové, kteří jeho slovům ještě zatleskali.

Na sjezdu KSČM! To samo o sobě má značnou vypovídací hodnotu.

Ve Stružnici, 21. 4. 2018, Miroslav Starý, komunista

http://severoceskapravda.cz/…/1700-zeman-na-sjezdu-podle-o%…