Ukrajina určila datum velké války s Ruskem!

25.květen 2018 Tajemník ukrajinské Rady národní bezpečnosti Ukrajiny Oleksandr Turčynov opět řekl, že v blízké budoucnosti může dojít k přímému střetu mezi Kyjevem a Moskvou.
Tentokrát dokonce určil datum začátku války - červenec 2018, uvedl ruský informační portál dni.ru s odkazem na zprávu pobočky BBC na Ukrajině.
V uplynulých letech ukrajinské úřady opakovaně oznamovaly, že Rusko údajně brzy zaútočí na Ukrajinu, anebo že válka mezi zeměmi již dávno začala. Jak odborníci, tak obyčejní Ukrajinci zaznamenali, že obvykle jsou taková prohlášení slyšena před dalším zvýšení daní nebo přijetím jiných nepopulárních opatření Kyjevem. Předcházejí také pokusům ukrajinských politiků na zvýšenou eskalaci konfliktu v Donbasu.
Ukrajinská armáda dostala úkol „utáhnout smyčku" okolo Doněcka!
Prohlášení generálního tajemníka Rady národní bezpečnosti Ukrajiny Oleksandra Turčynova o hrozící válce s Ruskem přichází uprostřed rozsáhlých provokací armády v oblasti Doněcka a Luhanska. Obvinil z incidentů vedení opolčenců. Kromě toho politik vystrašil Ukrajince tvrzením že na hranicích údajně zaznamenal zvýšenou koncentraci ruských vojsk.

„To vše ukazuje přípravu ruského vojensko-politického vedení ve velkém měřítku provokace a útočné akce, které mohou reálně začít již v červenci po skončení mistrovství světa,“ cituje Turčynova ukrajinská pobočka BBC News. Zároveň však Kyjev nepopírá, že ozbrojené síly Ukrajiny provádějí v Donbasu ofenzivní činnost. „Existuje skutečná válka a během války probíhá bojová činnost a jsou oběti," řekl představitel Porošenkovy administrativy.
(kou, prvnizpravy.cz, dni.ru, foto: arch.)
http://www.prvnizpravy.cz/…/ukrajina-urcila-datum-velke-va…/