Fakta 1945: USA zmasakrovaly třídu plnou dětí a Plzeň o tom mlčí!

 

Zveřejněno: 7. 5. 2018  ,  Nikdy nezapomeneme

Americké omyly na konci války, nebo začátek terorismu, o kterém se mlčí? Plzeň na Doubravce - v  bývalé konzervatoři, která je již několik let opuštěna, je umístěna pamětní deska na vzpomínku za zahynulou celou třídu – 38 dětí a učitelku.

V závěru války se město stalo cílem spojeneckého bombardování,“ uvedla na začátku krátkého pitního aktu Hana Vočadlová.

 

Noc se změnila v den

„Dne 17. dubna 1945 přišel první velký nálet. Z 16. na 17. dubna to byl britský nálet. Tuto noc se nad Plzní objevilo 222 bombardérů typu Lancaster. Nejprve označily cíle barevně hořícími pumami. Podle výpovědi pamětníků se noc změnila v den. Ve vzniklé záři bylo prý možné číst noviny. Během 17 minut shodily spojenecké letouny 891 trhavých a 4 tuny zápalných bomb.“ Kromě nádraží bombardovaly část obytné čtvrti Doubravky, Roudné, celou Jatečnou kolonii a také Plzeňské pivovary, uvedla dále Vočadlová. „Bilance náletů byla hrozivá. Obětí bylo kolem jednoho tisíce, zbořeno bylo 120 domů, těžce poškozeno dalších 154. Památku dětí, které při tomto bombardování zahynuly, připomíná pamětní deska v chodbě konzervatoře a lípa, vysazená v Habrmanově parku, která nese jméno paní učitelky – Květa.“

 

Připomínat a zase připomínat!

„Ani na takové oběti druhé světové války by se nemělo zapomínat,“ pokačovala dále. „ Amerických a britských vojáků, které Plzeň jako své osvoboditele oslavuje, zahynulo při postupu našim územím mnohem méně, než v jeden jediný okamžik našich civilistů. Vzhledem k časovému odstupu ubývá pamětníků těchto událostí.“

 

Ve světle faktů jsou megalomanské oslavy adorace US ARMY v Plzni spíše zločinem a výsměchem obyčejným lidem a zabitým, než skutečná pocta osvoboditelům. Kdo si toto připomněl z amerických rádoby hrdinů na oslavách?

"Je přímo nepochopitelné, že v dnešní době jsou prezentovány nápady, aby ve jménu demokracie a ochrany lidských práv bylo použito moderních zbraní, včetně jaderných,“ ukončila svůj projev Vočadková.

http://www.skrytapravda.cz/domaci/1617-fakta-1945-usa-zmasakrovaly-tridu-plnou-deti-a-plzen-o-tom-mlci