Putin a nová epocha ruské historie

Ruslan Ostaško

 

Dnešní poselství Putina je jak start, tak i finiš. Konec americké světové hegemonie a konec ruské volební kampaně. Putin nepotřebuje chodit na debaty, vytvářet o sobě videa a nervózně se chytat za srdce při jakémkoliv pohybu popularity. On je již historická postava a po tom, co udělal pro naši zemi a naši bezpečnost, vypadá jakékoliv poštěkávání politických protivníků žalostně.

 

Putin ustálil ukončení americké hegemonie. Podstata je v tom, že USA vsadily na všemocné PRO a na možnost beztrestně zaútočit jadernými zbraněmi při konečné honbě za vojenským a politickým diktátem ve světě. Ruský prezident poslal PRO do odpadkového koše. Přitom Američané jí věnovali roky příprav a utratily za ni biliony dolarů. Už jednou se jim přihodilo totéž, když si mysleli, že mají absolutní zbraň a mohou všechny posílat ke dnu. Bylo to po Hirošimě a Nagasaki. Tehdy zachránila sovětské Rusko před jaderným úderem vynikající práce sovětské rozvědky a sovětských vědců. Je docela možné, že v současné době náš prezident odvedl nás a celý svět od červené linie, za níž již následuje jaderná válka. Američany zbavil falešného pocitu nezranitelnosti. Horké hlavy v Bílém domě, Kongresu a Pentagonu mohou přemýšlet ještě před tím, než začnou plánovat silové řešení ruské otázky.

 

Někteří naši gaučoví falešní patrioté říkají, že je Putin slabý a naše ministerstvo zahraničí neustále protestuje a všichni to ignorují. Ono to tak není. Jakmile ministr zahraničí projevil starost, naši vědci a vojáci okamžitě zapracovali a v případě potřeby bude možno poslat Washingtonu patřičný vzkaz. U nás si mnozí často stěžují, že nemáme vědu, všechno je špatné, všechno rozkradené a bude jen hůř. Prezident ukázal, že věda existuje, ale z historických důvodů se v první řadě zabývá novými neznámými věcmi, které však na Západě mají prudkou odezvu.

 

Putinovo poselství způsobilo, že gaučoví odborníci na syrské povstalce a ukrajinský plyn se rychle překvalifikovali na specialisty na počítačovou grafiku a raketové motory. Podle některých těchto lidí se prý celý svět směje naší hanbě. Prý Rusko nedokáže ani natočit video o raketách a nadzvukových zařízeních a tedy je ani nemůže vyrobit. Naši hlupáci nechápou, že vojenský výzkum není studiem Walta Disneye. Prezident slíbil, že budou vytvořena centra pro přeprofilování a profesní přípravu.

 

Poselství prezidenta je počátek nové éry ve světové politice, ale v první řadě v domácí politice. Osmnáct roků jsme se léčili a obnovovali po 90. letech, která se dají nazvat ničivou válkou. Nyní potřebujeme postrčit dopředu. Ne nadarmo Putin každou chvíli připomíná, že to, co nám překáží v růstu a rozvoji, musíme odstranit. On ví, že musíme jít s dobou a nenechat si utéci technologickou revoluci, jako to udělal Sovětský svaz, když nezachytil epochu počítačů a internetu.

 

Krátce po prezidentovu poselství oznámil mluvčí Dumy Volodin, že Duma bude podle poselství určovat priority při tvorbě zákonů a je jasné, že poslanci budou muset změnit styl své práce. Z Dumy se bude muset stát velký zákonodárný buldozer. Od Putina mají složitý úkol – vyčistit všechno, co překáží rozvoji technik robotizace, bezpilotníků, atd. Je to těžký úkol a musí se řešit rychle. Kvalita řešení bude záviset na tom, nakolik najdou odborná veřejnost a poslanci společný jazyk a budou jeden druhého nejen poslouchat, ale také slyšet. V každém případě nás čeká mnoho vážných změn. Rusko je v tuto chvíli chráněno před vnějšími nepřáteli a má opravdovou možnost utkat se s domácími problémy. Je důležité nepromarnit šanci a nenechat ji utéci.

1. března 2018

Převzato z Politrussia.com

Outsidermedia.cz