Propagace textu „Autorita TGM národ a Evropa“ byla již několikrát zamítnuta

 

Nyní se situace opakuje. Jde o článek „Autorita TGM, národ a Evropa“. Autorkou je paní prof. PhDr. Stanislava Kučerová, CSc., která pro nás napsala desítky, možná i stovky, úspěšných článků, čtenáři velmi oblíbených.

 

Na článku je sdělení pro nás. „Vaše stránka nebyla propagována. Je nám líto, máme potíže s propagací vašeho příspěvku. Na vyřešení tohoto problému pracujeme. Zkuste to znovu.“ Zkoušíme to. Asi již pětkrát propagace tohoto článku nevyšla. Budeme to zkoušet dále.

 

Jsme přesvědčeni, že obsah článku není závadový, ba právě naopak. A přesto kdosi rozhodne, že se propagovat nebude. A basta! Minimálně bychom čekali nějaké rozumné zdůvodnění, proč článek nemůže být propagován. Ale ani toho jsme se zatím nedočkali. Myslíme si, že racionální zdůvodnění takovéhoto kroku ani neexistuje.

 

Na druhé straně je faktem, že všechny články, které jsme zatím na FB dali, nebyly nijak cenzurovány. Ani na nás nikdy nebylo požadováno, abychom texty stáhli, či je upravili. To je dobrá zpráva. Této skutečnosti si ceníme.

 

Je však škoda, že otázky propagace článků na FB nejsou řádně upraveny. Lépe bychom snesli, kdyby někdo třeba i neurvale prohlásil, že propagovat budou ty jen články, které sami uznají za vhodné, než neslané a nemastné prohlášení, že se pracuje na odstranění potíží s propagací. Věděli bychom, na čem jsme a s čím máme počítat. Nebo je takové prohlášení politicky krajně problematické nebo dokonce nemožné? Pokud ano, pak stejně by měly být hodnoceny důsledky takových kroků, dělaných téměř mlčky bez racionálních argumentů.

 

Jsme v očekávání nějakého lepšího sdělení, když už ne přímo propagace předmětného článku.

České národní listy