Proč chce Putin porazit liberály

Putin se vážně pustil do vypletí našich liberálních zákonů, příčinou je – velká geopolitika

Alexandr Chaldej

 

V Moskvě uvěznili bratry Magomedovy – součást dagestánského oligarchického klanu, jehož čistka probíhá delší dobu. Metastázy dagestanské korupce pronikly do Kremlu ještě v době prezidentování Medveděva a ovlivňují nejen rozkolísání situace na Kavkaze, ale celou geopolitickou roli Ruska v souvislosti s globální přeměnou, při níž Rusko bojuje o svoji existenci.

Věc se ani tak netýká důležitosti boje s korupcí, kde je třeba připomenout, že do dagestánské mafie jsou zapleteni velice důležití členové vládnoucí elity, tak zvané liberální křídlo vlády. Především je to vicepremiér Dvorkovič a premiér Medveděv. Bez nich by celá struktura liberálního tábora v Kremlu ztratila oporu a rozpadla by se na navzájem neprovázané fragmenty. Ti dva jsou základem liberální frakce v Kremlu. Na tento základ je udeřeno. Finanční opora Dvorkoviče – klan Magomedových – je sledován a vězněn. Proč a co to znamená?

Magomedovi vlastní velký balík akcií Novorosijského obchodního námořního přístavu, mají podíl v přepravní skupině FESCO, ve Spojené obilné společnosti, vlastní operátor v přístavu Rotterdam a podíly v obilných terminálech. Znamená to, že mají důležitá aktiva v dopravním a logistické byznysu. Dále není možno ponechávat takové klíčové pozice v rukách liberálního klanu. V dohledu je obyčejné přerozdělení vlastnictví a daleko dosahující národní strategie státu.

Putinovo zvolení je vrcholem procesu, který probíhá dávno. Ruští liberálové v něm nadále nebudou mít místo. Uvádím podstatné body tohoto procesu:

1.               V USA byl poražen klan Clintonových, zvítězil Trump. USA vyhlásily za svého hlavního nepřítele Rusko a Čínu. Začala válka sankcí a závody ve zbrojení.

2.               Čína začala budovat Druhou hedvábnou stezku – globální logistický projekt, jehož výsledkem bude odstavení USA a Anglie z role světových vůdců. Jejich finanční převaha je založena na kontrole námořních přepravních tras. Musí vzniknout pozemní přepravní koridor z Číny do Evropy a kolem něho budou silná centra hospodářského rozvoje navázaná na Čínu. Dolar a libra postoupí své místo jüanu, světové finanční centrum se přestěhuje z New Yorku do Šanghaje a Hongkongu. Z USA se stane regionální mocnost, z Číny globální. Bude několik světových center, hlavní se soustředí do Asie.

3.               V rámci tohoto projektu v Číně proběhla generální čistka „šanghajského klanu“, analogu ruského liberálního klanu, orientovaného na globalistické struktury. Si Ťin-pching provedl takové změny v zákonech, které mu umožňují vládnout doživotně a kontrolovat plnění čínského hlavního plánu.

4.               Hedvábná stezka se spojuje s ruským integračním projektem EAES, který bude tvořit potřebnou součást čínského globálního plánu a Rusko udělá vše pro realizaci svého geopolitického projektu v rámci aktivity zahájené Číňany.

5.               Putin šel do voleb s danými plány a přesvědčivě zvítězil. Je to signál Číně, že v Rusku je situace pod kontrolou a oba státy mohou přistoupit k realizaci svých plánů.

6.               Okamžitě po vítězství začal Putin odstavovat liberály z pozic v přepravně-komunikační sféře, kde sabotují a neustále k nim tečou nadměrné zisky, bleskově převáděné do zahraničí.

Boj s liberály začal Putin zpovzdálí. Nejdříve proběhla kampaň s čistkami v Dagestánu jako celku a již zde se došlo ke skupinám Dvorkoviče a Medveděva. Odstranění Dvorkoviče je hotové. Medveděv mlčí, je mimo hru. Důležité bitvy o vládu ještě přijdou, ale je zřejmé, že pozice liberálů jsou velmi oslabené. Jejich oslabování je dlouhodobý postupný proces, jeho završení nelze žádat po jedné dagestánské kampani. Ovšem postupně se jim budou odnímat klíčové pozice a budou se předávat silovikům, kontrolujícím státní zájmy.

Jak vážně se Putin staví k Hedvábné stezce a pozici EAES v ní, o tom hovoří jeho poselství k Federálnímu shromáždění. Část z něho, která se zabývá rozvojem přepravní infrastruktury:

1.               Na rozvoj a vybavení silnic bude v Rusku utraceno během šesti let  přes 11 bilionů rublů. V letech 2012 až 2017 spolykaly tyto investice 6,4 biliony rublů. V roce 2012 byl podíl federálních silnic 38,7 % a v roce 2017  to bylo 77,2 %. Nyní se stavějí silnice prakticky po celém Rusku. Stav místních a regionálních cest  musí být nyní v centru pozornosti vedení regionů. Je potřeba zajistit rozvoj měst prostřednictvím pracovní aktivity při propojení země.

2.               Rusko bude patřit ke světovým dopravcům nákladů mezi Evropou a Asií. Buduje se dálnice, která bude součástí koridoru Evropa – Asijsko – pacifický region. Během šesti let se jeden a půlkrát zvýší propustnost BAM a Transsibu, objem přepravy dosáhne 180 milionů tun. Nyní trvá kontejnerům cesta z Vladivostoku na západní hranici Ruska 2 až 3 týdny, v budoucnu to bude 7 dní.

3.               Pro rozvoj Dalekého východu a Arktidy bude podstatná Severní námořní cesta. V roce 2025 bude přes ni dopravováno až 80 milionů tun nákladu. Proto buduje Rusko flotilu moderních atomových ledoborců.

4.               Bude se rozvíjet sociální struktura Dalekého východu.

5.               Musí se rozšířit a rekonstruovat síť regionálních letišť. Během šesti let musí být polovina meziregionálních letů přímých.

Změnila se doba. Před Ruskem je nejen systém opatření, ale dlouhodobá strategie. Liberálové do projektu nepatří, jsou pro něj nežádoucí. Postupně budou odstavováni z důležitých míst, je to nezbytné. Všechny procesy jsou navzájem provázané: Hedvábná stezka – EAES – poselství Federálnímu shromáždění – kontrola nad logistikou – boj s korupcí – boj s korupcí v klíčovém regionu – čistka liberálů ve vládě.

Je to začátek procesu. Jestliže se s korupcí nebojuje kvůli přerozdělování moci, ale kvůli globální geopolitice, mění to podstatně situaci. Reformy vlády v Dagestánu, odstranění Magomedových, přerozdělování majetku v oblasti transportních komunikací, oslabení systémových liberálů z vlády, majetek v rukou Centra pro dlouhodobé plánování, kontrola integračních projektů ke směrování toků peněz pro zařazování Ruska do globálního geopolitického procesu přerozdělování světových zdrojů.

Touto cestou si Rusko zajistí  posílení a obnovu, vítězství nad Západem a svrchovanost, zdroje peněz a nástroj modernizace. Do této strategie dokonale zapadá Krymský most.

 

P.S.: Ukrajina se bohužel nezorientovala v situaci. V roce 2050 její historie skončí. Stejné to bude pro Gruzii. V Gruzii si mysleli, že přechytračí Rusko, že vybudují plynovod z Ázerbájdžánu do Evropy pod křídly Ameriky. Nevyšlo to. Jen se zbytečně rozhádali s Ruskem. Bělorusko může se svými kotrmelci mezi Evropou a Ruskem ještě uspět, ale riskuje, že spadne mezi dvě židle. Ukrajina, kdyby zůstala s Ruskem, mohla mít v polovině století úplně jiný osud.

Převzato z Iarex.ru

1. dubna 2018

outsidermedia.cz