Pravda o zaranžovaném otrávení Skripala

 

P.C.Roberts

Jak píše Basim al-Khalili na webu Global Research, Britanie nevědomky připustila, že její vláda ve věci domnělého otrávení špióna Skripala a jeho dcery lže. Tato vláda udělala totiž dvě vážné chyby.

Za prvé ohlásila, že vražedný nervový plyn byl nalezen na klice dveří Skripalova domu. A za druhé, podle lékařů nemocnice, v níž se léčila Skripalova dcera Julia, se stav této pacientky rychle zlepšuje a je možno jej nazvat stabilizovaným.

Titíž lékaři ovšem předtím ohlásili, že Skripal a jeho dcera mají jen jednoprocentní naději na přežití a „budou invalidy do konce života“. A někdejší ruský expert na chemické zbraně Vil Mirzajanov, který emigroval na Západ a funguje zde nyní jako odborník na toxické látky, ujistil britská média, že dva gramy novičoku dokáží usmrtit v jednom okamžiku až 500 lidí. Pro britský deník Daily Mail pak řekl: „S těmi dvěma je konec. I kdyby snad přežili, zůstanou jim následky pro celý život.“

Zdá se, že Mirzajanov učinil své prohlášení pod tlakem mainstreamových evropských a amerických médií s cílem diskreditovat svou původní vlast v očích světové veřejnosti.

Jestliže Skripal a jeho dcera byli otráveni před svým domem, nedokázali by projít městem Salisbury. Jestliže se ovšem tak stalo, vyloučili tím  možnost, že byli otráveni plynem novičok.

Co vysílala americká CNN 29. března:

„Detektivové londýnské metropolitní policie ve středu ohlásili, že mají za to, že někdejší dvojí špión Skripal a jeho dcera se dostali do kontaktu s nervovým plynem ve Skripalově domě. Zde policie detekovala nejvyšší koncenraci nervového plynu na domovních vchodových dveřích. Oba byli otráveni 4. března poté, co byli vystaveni účinkům nervového plynu, určeného pro válečné účely. Oba jsou hospitalizováni a nalézají se v kritickém stavu. Skripal a jeho dcera byli nalezeni bezvládní na lavičce poblíž obchodního komplexu v Salisbury, a to bez známek nějakého zranění“.

Dřívější informace, že Skripalovi byli otráveni ve chvílích, kdy seděli na lavičce, Scotland Yard později popřel (pozn. Global Research).

Připomeňme si: Detektivové Scotland Yardu došli k závěru, že Skripal a jeho dcera byli otráveni už ve svém domě, a že nejvyšší koncentrace nervového plynu byla detekována na vchodových dveřích.

Jestliže byl tedy Skripal otráven u svého domu, pak otravná látka, která se proti němu použila, nemohla být nervovým plynem.

Celá řada expertů tvrdí, že nervové plyny zabíjejí lidi v průběhu několika minut. Skripal jednoduše neměl čas dojít do restaurace či obchodního centra, kde jej nalezli. Neexistuje tedy možnost, že látka, kterou byli Skripalovi otráveni, nyla novičok.

Mnohem pravděpodobnější tedy je, že látkou, kterou byli oba zasaženi, byla nadměrná dávka léku proti bolestem, který se používá pro znecitlivění lidských orgánů.

Celé proběhlé show s využitím pseudoexpertů a fakty nepodložených domněnek i obvinění zaranžovala britská vláda s cílem zvýšit napětí v Evropě a přispět ke zvýšení rusofobních nálad na celém světě.

Překlad: Lubomír Man