Pláčeme nad úrovní a schopnostmi našich politiků

 

Článek "Politici si berou na paškál Babiše: Paralyzuje Česko a vede zemi do ústavní krize", publikovaný na Novinky.cz, je přehlídkou pochybných stanovisek politiků, kteří při posledních parlamentních volbách téměř propadli. Voliči jim svoji důvěru nedali. Věděli proč.


Pan A. Babiš je předsedou hnutí ANO, které získalo přes 30% hlasů voličů. Proto ho pověřil prezident M. Zeman sestavením nové vlády.


Z ústavního hlediska tento postup pana prezidenta byl zcela pochopitelný. Pochopitelné je též, že předseda vítězné strany ve volbách, A. Babiš, trvá na tom, že on jako předseda nejsilnější strany bude jednat o vytvoření nové vlády.


Pan profesor Jičínský svého času naše "moudré" politiky poučil, že z ANO pana A. Babiše nikdo nemůže zastoupit. Je proto pochopitelné, že A. Babiš na svém dobrém právu trvá.


Škoda, že naši někteří politici se zabývají nejen těmito otázkami, které jsou pochopitelné, ale i žabomyšími spory, jež svým obsahem až zarážejí a některé z nich jsou téměř k pláči.


Ano, celkově můžeme plakat nad úrovní našich politiků. Ne jeden z nich předčí i chameleona ve střídání barev. Co jsou pro ně naše národní a státní zájmy? Nejednou jen slovy v jejich pochybných politických cvičeních. Slovy, které pro ně postrádají skutečný obsah. Jejich znalosti totiž často bývají více než ubohé.

K. Malý