Otevřený list ČBK ohledně divadla v Brně

 

Vážení členové ČBK!

To, co se stalo v Brně, to není maličkost! Bůh to dopustil, ale proč? Proto, abyste se probrali ze spánku smrti a konali pokání. Taková urážka Krista jako v Brně, nebyla spáchána ani v Německu, ani ve Francii či Anglii.

Jistě víte, že základem všech barevných revolucí je tzv. sakrální oběť. Byla na Ukrajině a nedávno byla i na Slovensku. Jejím cílem bylo pozvednout národ z pasivity. V barevných revolucích je však sakrální oběť cílevědomě naplánovaná ke zneužití národa při prosazení vlastní sebevraždy. V Brně došlo k nejhrubší urážce Boha, která by měla každého křesťana radikálně pozvednout z pasivity! Kéž by Bůh ve svém milosrdenství toto rouhání obrátil ve skutečnou sakrální oběť, která probudí církev i národ ze sebevražedné apatie! Takové urážce a takové morální dehonestaci nebyl Kristus vystaven ani při umučení na Golgotě. Tam i Jeho největší nepřátelé respektovali morální stud. Kristus měl kolem beder aspoň plátno. Morální degradace a zneuctění Krista v Brně nemá v historii obdoby! K tak hrubému rouhání nedošlo nikde na světě! V Polsku byla hra předvedena podvodem. Když se však vyjevilo, oč jde, zločin byl dán k soudu. V Brně to bylo jinak. Téměř dva měsíce předem veřejnost věděla, že je připravováno vrcholné rouhání Bohu. A přesto bylo prosazeno! Ptáme se: Kdo za to nese vinu? Autor tohoto paskvilu? Jistě, ale větší vinu mají ti, kteří toto veřejné rouhání objednali a schválili, to je vedení divadla a magistrát města. Vinu má také každý křesťan, pokud proti tomu nic nedělal, každý úměrně svému postavení. Větší vinu má kněz, ještě větší biskup a největší vinu má ČBK! Navíc vaše církevní organizace došla k závěru: Nebudeme nic dělat, aby se to neobrátilo proti nám. Podobně jako velerada, když se usnesla, že musí odstranit Ježíše, protože jinak přijdou o svou kariéru.

Ptáme se: Když je Kristus nejhrubším způsobem dehonestován, ČBK to nevadí? Ne, biskupská konference nereaguje anebo reaguje alibisticky, aby neměla kvůli Kristu problémy. Za tento největší zločin proti Božímu Synu nese ale zodpovědnost každý biskup ČBK! Tady faktor času nehraje roli, to se promlčet nedá! Došlo k duchovnímu zásahu, který potrvá až do druhého příchodu Pána Ježíše! Tento do nebe volající a nepromlčitelný zločin nemůže být odčiněn jinak, než adekvátním pokáním!

Apoštol Petr v psychologickém teroru nepřátel zapřel Krista. Hned však konal pokání a hořce plakal. Pak konal pokání až do smrti, a jak píše tradice, měl na obličeji rýhy od slz. Vy, biskupové ČBK, jste se sebou spokojeni? Žádnou potřebu pokání necítíte? Dva měsíce předem jste to věděli! Dva měsíce jste klamali sami sebe a drželi v pasivitě i věřící katolíky. Stačila jedna věta, stačilo vybídnout lidi k adekvátnímu protestu. Neudělali jste to! Zneužili jste svěřenou autoritu proti Kristu i proti církvi! Vina za vaši zradu dopadla na celý národ! Teď nad ním visí duchovní prokletí, které jste stáhli! Tyto dny hrozí nejen morální likvidace národa skrze zvrácený gender, ale i neomezená islamizace

Stal se největší zločin vůči Ježíši! Šlo o veřejné zneuctění! To nebyla nějaká tajná satanská orgie, zde šlo o veřejný satanismus, spojený s nečistou zvráceností! A vy jste to věděli!

Prokletí, které jste stáhli, to není něco, co stagnuje! Naopak, bez pokání jeho síla stále narůstá! Stáhli jste trest na město Brno i na celý národ podobně, jako za zločin velerady následovala zkáza Jeruzaléma. 

Svatí Cyril a Metoděj přinesli na území Velké Moravy světlo víry a s ním požehnání. Vy, vážení biskupové, jste svoji zradou způsobili, že se teď z hlavního města Moravy šíří prokletí. V Brně došlo k vrcholné urážce Boha a na druhém místě národa zneuctěním státní vlajky. K tomu nelze mlčet.

Mučedníci za morální a věroučnou čistotu obětovali své životy. Mnohé panny daly Bohu slib svaté čistoty a raději podstoupily krutou smrt, než by slib porušily. Statisíce mužů a žen složily sliby čistoty jako řeholníci, protože jejich motivací byla čistá láska ke Kristu a věčný život. Největším příkladem čistoty jim byl samotný náš Pán, Ježíš Kristus. On jako Boží Syn a Spasitel řekl: „Slyšeli jste, že bylo řečeno: Nezesmilníš. Ale já vám pravím: Každý, kdo hledí žádostivě na ženu, už s ní zcizoložil ve svém srdci.“ (Mt 5,28) A dále: „Jestliže tě svádí tvé pravé oko, vyrvi je a odhoď pryč, neboť je pro tebe lépe, aby zahynul jeden ze tvých údů, než aby celé tvé tělo bylo uvrženo do pekla. A jestliže tě svádí tvá pravá ruka, utni ji a odhoď pryč, neboť je pro tebe lépe aby zahynul jeden ze tvých údů, než aby celé tvé tělo bylo uvrženo do pekla.“ (v. 29-30) Ježíš vyháněl nečisté démony a uzdravoval nemoci. Ježíš mohl povědět nepřátelům: „Kdo z vás mě obviní z hříchu?“ (J 8,46) Nenašel se nikdo. Jenže nyní v brněnském divadle Ježíše potupili, zneuctili a morálně degradovali k zločinu. Omlouvat toto rouhání trapnými frázemi o umění je hrubé pokrytectví!

Vy, biskupové ČBK, jste zaujali postoj: lépe se za Krista nestavět, aby nebyly problémy s masmédii. Když šlo o restituce, to se ohled na masmédia nebral. Nebyl žádný strach o svůj image. Ptáme se: Kdo je Bohem ČBK? Kristus, anebo mamon? Ježíš ale dodává: „Nelze sloužit dvěma pánům.“ (Mt 6,24)

Nositelem prokletí a vzorem neposlušnosti Bohu, Jeho učení a přikázání je apostatický papež František. Je zjevný heretik, nemá Ducha Kristova, ale ducha antikrista. Běda ale, kdyby některý kněz, věrný Kristu a svému svědomí, v liturgii vynechal slova „v jednotě s naším papežem Františkem“. ČBK by takového kněze okamžitě nemilosrdně potrestala. Vy, biskupové ČBK, vyžadujete slepou poslušnost a vyznávání jednoty s Františkovou apostazí. To je ale zrada Boha a vzpoura proti Němu! Máte ducha falešné poslušnosti, kterou zrazujete Krista. Tento duch zrady se nyní odmaskoval na vašem přístupu k zločinnému rouhání v Brně.

Prvním krokem pokání ČBK za velezradu Krista ať je dání svobody kněžím, aby se mohli beztrestně rozhodnout, zda v liturgii chtějí nebo nechtějí vyjadřovat jednotu s apostatou Františkem.

Prezident Zeman vyzval komunisty k pokání. Kdo vyzve k pokání jiné strany? Kdo vyzve k pokání Českou biskupskou konferenci? S bolestí konstatujeme, že to musí učinit zase jen Byzantský katolický patriarchát. V Kristově církvi nemůže být nedotknutelná kasta, která má privilegium nekonat pokání za největší zločiny vůči Kristu, církvi a národu! Copak Kristovo slovo: „Jestliže nebudete konat pokání, všichni zahynete“ pro biskupy ČBK neplatí?

Ptáme se vás, biskupové ČBK: Jste schopni se v pastýřském listu omluvit věřícím i celému národu za svůj duchovní zločin, kterým bylo vaše pasivní schválení do nebe volající urážky našeho Spasitele? Jste schopni učinit i další krok a vyzvat k adekvátnímu pokání celou českou církev? Tím adekvátním krokem je, abyste vy, kteří máte vinu na skutečné sakrální oběti, nyní zorganizovali kající pochody v každé farnosti! Svým prohlášením ze 4. července 2015 (viz https://www.cirkev.cz/archiv/150704-biskupove-a-predsednictvo-erc-k-migraci) jste inspirovali Františka k požadavku přijetí muslimů do každé farnosti. Nyní jako pokání za urážku vyzvěte každou farnost ne k islamizaci, ale právě naopak, ke kajícím pochodům za rouhačské divadlo.

Vážení biskupové ČBK, musíte uznat svou vinu! Vy na prvním místě musíte v Brně vyjít do ulic! Tím dáte příklad všem katolíkům. Bylo by na místě, abyste nesli černý prapor či kající transparent, měli kající roucho a nesli kříž na zádech! Toto by bylo adekvátní gesto za do nebe volající zločin rouhání, za který nesete hlavní vinu vy.

Závěrem konkrétní pokání pro vás, biskupy ČBK:

1) dejte kněžím svobodu, aby nezmiňovali apostatu Františka;

2) uznejte svou vinu před církví a národem a v Brně učiňte kající pochod s křížem;

3) vyzvěte ke kajícím pochodům v každé farnosti.

 

 

+ Eliáš

Patriarcha Byzantského katolického patriarchátu

 

+ Metoděj OSBMr             + Timotej OSBMr

Biskupové sekretáři

 

28. 5. 2018