Okupované Japonsko a ponížení samurajové: vojáci USA znásilňují, zabíjejí a hýří

8. března 2018

V Japonsku je největší kontingent ozbrojených sil USA v Asii

Veškeré snahy Japonců domoci se u své vlády likvidace amerických vojenských základen se setkávají s nezdarem. Po druhé světové válce byla okupační vojska pouze přejmenována na vojenské základny. Na jejich území platí princip exteritoriality. Ohromná území vhodná k žití spravuje americké ministerstvo obrany. Už jen tato skutečnost vyvolává nelibost obyvatel, ale kromě toho roste zločinnost amerických vojáků. Odtajněný zdroj z roku 1972 uvádí, že na území Japonska se dopustili vojáci USA více než 5500 zločinů.

Co je příčinou, že japonská vláda ignoruje žádosti veřejnosti o likvidaci zahraničních vojenských základen? Odpověď je jednoduchá: japonská vláda je přímo závislá na USA a národní zájmy hájit nemůže. Dokonce i územní nároky k sousedním státům probíhají v zájmu USA. V očích světové veřejnosti samo japonské vedení obhajuje vojenské základny na svém území. Reakce na chuligánské výtržnosti amerických vojáků ze strany justičních orgánů není prakticky žádná. Vojáci americké armády jsou si vědomi beztrestnosti, chovají se nepřístojně a trestné činy z jejich strany přibývají.

Konkrétní případy není třeba příliš hledat. Například velitel praporu americké armády pobíhal po vojenské základně v opilosti nahý. Americký voják znásilnil a zavraždil dvacetileté japonské děvče. Byl však výjimečně odsouzen k doživotnímu vězení. Nejvíce trestných činů je sexuálního charakteru, ač ani jiné nejsou výjimkou. Je to třeba obchod s drogami a dopravní nehody.

Takové chování amerických vojáků svědčí o naprostém pohrdání místním obyvatelstvem a o neschopnosti japonské vlády ochránit své občany před „ochránci“. Okupace pokračuje, páni samurajové.

Převzato z Rusvesna.su

outsidermedia.cz