Noční vlci Putinovo vojsko?

 Nepotřebuje madam Němcová pomoc psychiatra?

 

Madam Němcová v rozhovoru pro Parlamentní listy (10.5.2018) se vyslovila, že prý Noční vlci a jejich jízdy do České republiky jsou "Putinovým vojskem" obsazujícím naše území. Viděl jsem několikráte Noční vlky,ale nikdy jsem neshledal žádnou jejich okupaci našeho území. Jediné, co jsem shledal, byly jejich důstojné pietní akty a prohlášení o padlých hrdinech Rudé armády. O padlých hrdinech, díky nimž my všichni tu žijeme, a dokonce i taková madam Němcová, která by jinak nemohla veřejně hlásat své kvaky o tomto motorkářském svazu.

 

Zároveň se paní Němcová nevybíravě ve stylu Kocourkova a Hulvátova pustila do pana Foldyny,který se účastnil pražské akce Nočních vlků, kde byl hnusně napaden člověkem,který si říká aktivista a de facto se choval jako provokatér, což plyne z publikovaných videozáznamů na internetu.

 

Pan Foldyna je svéprávný člověk, a přestože je členem a fukcionářem ČSSD, je rovněž - doufám - ještě i svobodným občanem republiky,a bylo jeho právo se účastnit akce, kterou odpůrci lživě označovali za akci jakýchsi Putinových společníků. Tedy hlásali nepravdu.

 

Pan Foldyna není žádný pretorián pana presidenta Putina, jak nepravdivě tvrdí madam Němcová. Je to sociální demokrat a přítel Slovanů a jako takový se chová,věren svému přesvědčení. Pan Foldyna není žádný kolaborant ani zrádce republiky a národa, jako někteří politikové,kteří zavlékají systematicky republiku do chomoutu válečných spolků a eurovrchností. Toto by si madam Němcová měla zapsat za uši ,a snad by jí, když se tak bojí jako pravý xenofob Ruska a Nočních vlků, přišla vhod pomoc psychologa nebo možná lépe i psychiatra. 

 

Takové fobie do politiky nepatří. Takové fobie vyvolávají válečnickou psychózu vůči Ruské federaci. Takové fobie ničí mezinárodní vztahy a přátelství mezi evropskými národy, ke kterým Rusové neodmyslitelně patří. Takové fobie urážejí pietní akty v České republice, kterých se účastní vlastenecké organizace, legionáři, odbojáři, hraničáři, sdružení antifašistů, vojáci, a další složky. Takové fobie urážejí i představitele zastupitelstev Ruské federace u nás, kteří oceňují, jak se obce a města starají o památníky ruských, rumunských a dalších vojáků, partyzánů a odbojářů, padlých v boji proti fašismu.

 

Naopak chování madam Němcové svým způsobem uráží i nás, pozůstalé po bojovnících proti fašismu, protože Noční vlky chápeme jako druhy, kteří vzdávají poctu jejich i našim padlým.

 

Madam Němcová by se měla mírnit jak ve filipikách proti Nočním vlkům, tak proti panu Foldynovi.

 

A její filipiky proti panu presidentovi snad není třeba vůbec komentovat. Tím by se snad měl opět vážně zabývat nějaký psycholog a navrhnout madam Němcové vhodnou terapii? Myslím, že těmito výstupy madam Němcová škodí nejen sobě,ale i své politické straně, když vyvolává oškliv občanů v době výročí osvobození republiky.

 

Jiří Jaroš Nickelli

předseda Historicko dokumentační komise ČSBS Boskovice

autor je pozůstalý po oběti gestapa, příbuzný obětí Osvětimi