Neokoni jsou zpátky s velkým válečnickým rozpočtem a s velkými válečnickými plány

 

By Rep. Ron Paul , Global Research, 27. března 2018

Institut Rona Paula pro mír a prosperitu 26. března 2018

 

V pátek prezident Trump podepsal zákon o rozpočtu na rok 2018. Výdaje ve výši 1,3 bilionu dolarů jsou tak obrovské, že by se i největší hýřil v Obamově administrativě červenal. Přední kongresoví demokraté Pelosi a Schumer se usmívají a škodolivě radují nad tím, že dostanou všechno, co chtějí - a pak se někteří - pravděpodobně vrátí, k sužování republikánů v polovině volebního období. Pokud ano, bude to zasloužené.

Dokonce i prezident Trump připustil, že návrh zákona o rozpočtu je strašný. Jak řekl při slavnostním podpisu:     "Existuje mnoho věcí, které bychom v tomto zákoně neměli mít, ale byli jsme k nim v jistém smyslu nuceni - pokud chceme budovat naši armádu ..."

 

To je důvod, proč často říkám: je třeba zapomenout na potřebu třetí politické strany - my potřebujeme druhou politickou stranu! Trump připouští, že pro krmení vojenského státu a obohacení vojensko-průmyslového komplexu bylo nutné vypsat nekonečné daně pro sociální potřeby státu.

Ale nikdo prezidenta Trumpa "nenutil", aby zákon podepsal. Jeho strana ovládá obě komory Kongresu. Ví však, že se ve Washingtonu nikdo o deficity nestará, takže byl více než ochoten rozšiřovat doma peníze vytvořené Fedem, aby získal značné zvýšení výdajů na vojnu.

A co militarismus podporovaný rozpočtem? Ministr obrany James Mattis na téže tiskové konferenci uvedl:     "Jak poznamenal prezident, dnes jsme dostali největší vojenský rozpočet v historii, čímž jsme zvrátili mnoholetý pokles a nejisté financování."

Ve výši vojenského rozpočtu má pravdu, s poklesem je to však špatně. Ano, je to další velký nárůst vojenských výdajů. Ve skutečnosti USA nadále utrácejí více než nejméně dalších sedm zemí v pořadí dohromady. Ale jeho výrok je zavádějící. Kdy bylo několik let poklesu? Došlo k nějakému masivnímu snížení vojenských výdajů za vedení prezidenta Obamy? Zavřela minulá administrativa tisíce vojenských základen ve více než 150 zemích, což jsme nezpozorovali?

Samozřejmě že ne.

V militarismu byla Obamova administrativa jen pokračováním militarismu Bushovy administrativy, která byla pokračováním militarismu Clintonovy administrativy. A tak dále zpět. Vojensko-průmyslový komplex nadále vytváří rekordní zisky pomocí fiktivních nepřátel. Hlavní média nadále hrají hru vytvořenou think-tanky a zesilují válečnou propagandu, která je financována velkými dodavateli zbraní.

 

To není teorie spiknutí. To je konspirační skutečnost. Nepřátelé musí být vytvořeni, aby udrželi bohatství vládců ve Washingtonu, i když zbytek země trpí úpadkem dolaru. To je důvod, proč neokoni působí v této administrativě velmi úspěšně.

Zatímco Trump a Mattis oslavují velký nárůst vojenských výdajů, prezident oznámil, že John Bolton, jeden z hlavních architektů iráckého válečného debaklu, se stane jeho poradcem pro národní bezpečnost. Jak napsal bývalý analytik CIA Paul Pillar, je to muž, který na ministerstvu zahraničí požadoval, aby zpravodajští analytici dospěli k předem určeným závěrům o Iráku a jeho zbraních hromadného ničení. Připravoval plány pro válku. Jsou záznamy Boltona, jak volá po válce s Íránem, Severní Koreou a dokonce i s  Kubou! Jeho návrat na vrcholnou funkci ve vládě je návrat k neústavní, nemorální a neúspěšné politice preventivní války.

 

Nemylte se: neokonzervativci jsou zpět a hledají další válku. Prezident jim naslouchá. Írán? Severní Korea? Rusko? Čína? Kdo další pro válečné štváče?

https://www.globalresearch.ca/neocons-are-back-with-a-big-war-budget-and-big-war-plans/5633729

Pro České národní listy kráceně a volně přeložil P. Rejf