Německo opět povede vojáky do boje proti Rusku

 

2.6.2018     NATO plánuje vytvořit novou záložní jednotku v Evropě přibližně o síle 30 000 vojáků, která může být uvedena do pohotovosti do 30 dnů.

Jednotka musí být vybavena stovkou stíhaček a lodí. Vedením těchto mnohonárodních sil má být pověřeno Německo.

NATO chce zlepšit svou připravenost v případě útoku Ruska. Aliance plánuje vybudovat novou záložní jednotku o síle zhruba 30 000 vojáků, složenou z národních armád a skládající se v případě potřeby. Jednotka by měla být připravena k nasazení do 30 dnů.

Ministři obrany členských států NATO budou o tom diskutovat příští týden (7. - 8.června) na svém zasedání v Bruselu. Vedoucí představitelé NATO by měli na svém summitu v polovině července přijmout politické prohlášení.

Ve vysokých kruzích NATO bylo řečeno, že "Německo bude hrát vedoucí úlohu" u této nové jednotky.

"Potřebujeme rychleji a rychleji přesouvat velké množství vojáků a vybavení, abychom mohli odrazit útok a efektivně bránit," řekl diplomat NATO. "Iniciativa na vznik nové záložní jednotky přichází z Washingtonu."

V budoucnu chce NATO také zlepšit "vojenskou mobilitu", aby bylo schopno přepravovat těžké vybavení, jako jsou tanky, rychleji, do místa nasazení. To vyžaduje zlepšení infrastruktury, ale také odstranění administrativních překážek a urychlení politických rozhodnutí. Nejenže, jak říkají kruhy NATO, je to nejen o lepší dopravě v rámci Evropy, ale také mezi evropskými a transatlantickými spojenci, jako je Amerika a Kanada. Ministři obrany členských států NATO budou také tuto záležitost projednávat příští týden.

Zdroj: https://www.welt.de/politik/ausland/article176903334/Verteidigungsallianz-Nato-plant-neuen-Bereitschafts-Pool-mit-30-000-Soldaten.html

 

http://berossos.blog.cz/