Generál Hynek Blaško: Zabijou vám dítě a řeknou, že si na to musíte zvykat? Ne, EU, tohle my nechceme

 

03.04.2018 Generálmajor Hynek Blaško, jenž je mimo jiné také krajským zastupitelem SPO ve Středočeském kraji, zveřejnil na svém facebookovém profilu odpovědi, které poskytl jednomu novináři. Mimo jiné pohovořil o stavu české armády.

Blaško mimo jiné také pohovořil o hlavním městě Praze. „Měl jsem možnost navštívit mnoho ‚megaměst‘ od New Yorku až po Peking, ale Praha je Praha. Ve srovnání působí dojmem takového městečka, kde se navzájem všichni znají a mají to město rádi,“ sdělil Blaško, jenž rád navštěvuje například Hradčany.

 

Kdyby měl tu moc Prahu řídit, snažil by se o to, aby byla matkou měst. „Aby byla důstojným hlavním městem hrdého, svébytného státu České republiky, aby byla domovem pro obyvatele, aby byla bezpečná a poskytovala radost těm, kteří ji navštíví. Tak, aby byly v zárodku likvidovány pokusy vytvořit zóny, kam se i policisté bojí chodit. K tomu má magistrát dostatek možností a prostředků. Každopádně bych se snažil o konstruktivní jednání se všemi starosty městských částí, protože pouze koordinovaným postupem a podporou je možno dosáhnout výše uvedeného,“ zmínil Blaško.

 

Ten je nekompromisním kritikem současného dění v Evropě, především na Západě. „Nejvíce mi vadí licoměrnost a tzv. politická korektnost ‚bruselských pánů‘. Omezování svrchovanosti členských států, vydávání různých nesmyslných směrnic a z toho pramenící snaha přenést veškerou rozhodovací pravomoc do Bruselu. Tomu jsme dali v referendu o vstupu do EU svoje ano? Zcela nepochybně ne,“ dodal.

 

Následně přidal svou vlastní zkušenost, kdy přišel o svého syna Jakuba, jenž zemřel rukou pedofilního vraha. „Politici si často myslí, že jednají ve jménu vyšších morálních hodnot, a nikdy nezažijí tu hrůzu, když u dveří zazvoní policista a sdělí, že vaše dítě zemřelo z důvodu vyššího principu mravního. Pak vystoupí politik a řekne – bohužel společnost si na to musí zvyknout – a promenáduje se ve smutečním průvodu i svíčku zapálí. Co ti rodiče? Podle mě by toho politika nejraději poslali někam i s jeho principy. Já ten pocit znám a nikomu nepřeji takovou situaci zažít. To tady chceme, takto chceme předat naše a dědictví našich předků mladé generaci? Je třeba říci a hodně nahlas, aby to v Bruselu slyšeli, ne, my to nechceme,“ podotkl Blaško.

 

Závěrem se pak také Blaško vyjádřil k současnému stavu naší armády. „S následky toho, co s armádou provedl veleduch vojenství exMO Vondra a jeho nohsledi, bude armáda ještě dlouho bojovat. Myslím, že gen. Opata jako nový NGŠ je zárukou světlejších zítřků,“ míní Blaško.

 

Foto: Archiv HB

Popisek: Generálmajor v záloze Hynek Blaško

 

Celý příspěvek Hynka Blaška:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/General-Hynek-Blasko-Zabijou-vam-dite-a-reknou-ze-si-na-to-musite-zvykat-Ne-EU-tohle-my-nechceme-530475